Toshiba Satellite CL10-B-100 – laptop ieftin, de 11.6"

Pentru situatiile in care portabilitatea este criteriul cel mai important, atunci un laptop mic, de 11.6″, si usor este alegerea ideala, daca nu dorim sa luam o tableta. Toshiba Satellite CL10-B-100 este un laptop de buget, cu o performanta modesta, suficienta pentru treburile de zi cu zi, fiind adresat celor ce doresc un produs portabil, pentru utilizarea normala.
Constructia este realizata dintr-un material plastic banal, cu colturi usor rotunjite si un aspect clasic, destul de placut ochiului. Nimic spectaculos cu privire la constructie, insa pentru pretul cerut, laptopul este chiar solid, avand o greutate de doar 1.1kg si o grosime de 19.9mm. Asadar, mic, usor, portabil si construit ok.
Ecranul are o diagonala de 11.6″ si afiseaza o rezolutie cu 1366×768 pixeli, fiind de tip TN. Culorile redate sunt ok, desi sterse pe alocuri si un contrast potrivit, de asptat avand in vedere pretul. Per total, pentru treburile de zi cu zi si vizionat filme, este ok si nu va pune problema in afisarea corecta a imaginii.
Procesorul este un Intel Celeron N2840, ce ofera doua nuclee cu o frecventa maxima de lucru de 2.58GHz. Alaturi de cei 2GB memoria RAM DDR3, placa video integrata Intel HD Graphics si SSD-ul de 32GB pentru stocare, laptopul se va misca chiar ok in utilizarea de zi cu zi, atat timp cat nu exageram cu multitasking-ul. Din pacate, cei 32GB pentru stocare nu cred ca sunt de ajuns, asadar un HDD extern este indicat.
Tastatura este de tip chiclet, cu taste spatiate ok si o cursa scurta. Avand in vedere dimensiunile, o tastare rapida este posibila dupa ce ne obisnuim cu pozitia tastelor. Touchpad-ul este de dimensiuni modeste, insa suporta gesturi multiple si raspunde bine la comenzi. Sistemul de sunet este compus din doua difuzoare de dimensiuni mici, fiind cel mult ok, inaltele si bass-ul lipsind insa aproape in totalitate. Recomand auditia la o pereche de casti sau boxe.

Pentru partea de conectivitate, laptopul ofera o iesire HDMI, un port USB 2.0 si unul USB 3.0, precum si portul jack de 3.5mm pentru casti sau boxe. Conectarea la reteaua de internet se face doar prin wireless, cu ajutorul unei placi de retea 802.11 b/g/n, ce poate oferi pana la 300 mbps si suport BlueTooth 4.0 + LE.
Bateria ofera 2 celule, cu o putere totala de 28Wh, autonomia fiind in jurul a 5 ore de utilizare normala – navigat pe internet si rulat filme, cu o luminozitate a ecranului de ~50%. Per total, nimic de reprosat aici.
In concluzie, Toshiba Satellite CL10-B-100 este o alegere de buget, un laptop cu performanta modesta, destinat sarcinilor de zi cu zi si redarii de continut HD si Full HD, cu o autonomie buna si o constructie ok pentru pretul platit. Daca luam in considerare greutatea de doar 1.1kg, ecranul de 11.6″ si sistemul de operare Microsoft Windows 8.1 preinstalat, atunci cred ca discutam de un adevarat best-buy.
Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s