TP-Link RE200 – extinde reteaua wireless

Exista situatii in care puterea unui router wireless nu este suficienta incat sa acopere intreg spatiul dorit. Pentru a compensa acest lucru, au aparut range extender-urile, a caror functie este cea de amplifacare e semnalului wireless oferit de router.
TP-Link RE200 este un astfel de produs, capabil sa amplifice semnalul wireless in zona in care in mod normal acoperirea ar fi fost slaba. Practic, produsul

preia semnalul wireless de la router si il trimite mai departe, pentru a mari suprafata de acoperire.

Dispozitivul ofera standardul 802.11ac si doua benzi de conectare, cea clasica de 2.4GHz pentru 300mbps viteza maxima si cea rapida, de 5GHz, pentru viteze de pana la 433mbps, pentru dispozitivele ce pot recepta semnal ac in banda de 5GHz. Deasemenea, ofera si un port RJ-45, daca dorim sa-l conectam in mod direct la reteaua de internet, prin cablu. Acoperirerea este destul de buna, multumita celor 3 antene interne, iar impreuna cu un router 802.11ac, vor face o echipa foarte buna.
Conectarea este destul de simpla: se intruduce produsul intr-o priza, in aceeasi camera cu router-ul, se configureaza conform instructiunilor din manual, dupa care se scoate din priza si se muta intr-o alta priza aflata in camera / locul in care semnalul wireless oferit de router-ul wi-fi este slab, pentru a mari acoperirea.

In concluzie, TP-Link RE200 este o jucarioara foarte interesanta si utila celor care au nevoie de o raza de acoperire wireless mai mare, dar nu vor sa foloseasca doua routere wireless sau sa plateasca o suma destul de mare pe un router puternic, capabil sa acopere o astfel de suprafata.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s