Samsung Galaxy S5 – ecran superb si performante pe masura

Samsung Galaxy S5 a fost pana de curand varful de gama al producatorului coreean, inainte de lansarea modelului Galaxy S6. Insa, chiar daca si-a pierdut coroana, ramane un telefon extrem de atractiv multumita pretului bun de comercializare si performantei oferite.
Constructia este realizata dintr-un material plastic de buna calitate, in timp ce capacul spate ofera o textura cauciucata, ce imita pielea. Design-ul este caracteristic deja produselor Samsung de la S3 pana in prezent, nefiind foarte inovator din punctul meu de vedere. Un plus

al constructiei il reprezinta certificarea IP67, telefonul fiind rezistent la praf si apa, putand fi scufundat in apa de pana la 1m adancime maxim 30 minute. Cel putin, in teorie, desi in practica, nu recomand contactul cu apa de niciun fel.

Ecranul are o diagonala de 5.1″ si o rezolutie Full HD, 1080x1920p, cu o densitate de 432 pixeli per inch. Multumita tehnologiei Super AMOLED imaginea oferita este printre cele mai bune, la momentul aparitiei ecranul de pe Galaxy S5 fiind considerat unul dintre cele mai bune ecrane de pe un telefon mobil la acea vreme. Culorile redate sunt foarte vii, usor suprasaturate insa dupa gusturile mele, dar aici sunt putin subiectiv.
Telefonul ofera un procesor Qualcomm Snapdragon 801, ce are 4 nuclee tactate la 2.5GHz (usor mai sus fata de cei 2.3GHz oferiti de HTC One M8), alaturi de o placa video Andreno 330 si 2GB RAM. Performanta este astfel suficienta pentru rula orice joc sau aplicatie fara nicio urma de lag, telefonul comportandu-se excelent indiferent de ce are de facut. Pentru stocare, avem o memorie interna de 16 sau 32GB, in functie de model, ce poate fi extinsa cu ajutorul unui card microSD de pana la 128GB.
Camera ofera 16MP, avand un senzor de 1/2.6″ si o dimensiune a pixelului de 1.12 µm, reusind sa capteze imagini de o calitate foarte buna, ce va multumi chiar si un utilizator mofturos in legatura cu calitatea camerei. Filmarea se poate face la 2160p cu 30FPS, 1080p cu 60FPS sau 720p cu 120FPS, in functie de preferinte. Pentru convorbiri sau selfie-uri, telefonul ofera si o camera frontala de 2MP, capabila sa filmeze la 1080p cu 30 FPS.

Pentru conectivitate, regasim un pachet aproape complet: retea 3G si 4G, Wireless 802.11 ac dual-band pentru viteza sporita, BlueTooth 4.0, GPS asistat, NFC, infrarosu si un port miniUSB cu functie MHL, pentru conectarea directa la un TV / monitor. De pe lista de dotari lipseste doar receptorul radio.
Bateria are o capacitate de 2800mAh, reusind sa ofere cam 2 zile de utilizare normala sau o zi de utilizare intensa. Desigur, daca utilizarea va insemna doar rulat jocuri de ultima generatie, atunci autonomia poate fi chiar mai mica, acestea fiind in principal aplicatiile cele mai mari consumatoare de resurse, ce au nevoie de putere de procesare sporita, secatuind mai rapid bateria.
In concluzie, Samsung Galaxy S5 ramane un telefon performant, cu un pret de comercializare atractiv, o carcasa rezistenta la apa si praf, alaturi de un ecran foarte foarte bun si o performanta suficienta pentru orice aplicatie de la momentul actual.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s