iPhone 6 – mai mare, mai bun

iPhone 6 a venit ca urmare a cererii pietei, ce dorea de la compania din Cupertino un telefon cu dimensiuni mai mari, ecranul de 4.0” de pe modelul iPhone 5S fiind pentru multi insuficient.
Carcasa este realizata in intregime din aluminiu de buna calitate, cu colturi rotunjite si ecranul usor curbat peste rama laterala, totul la o grosime extrem de mica. Cresterea diagonalei a dus totusi la imposibilitatea de a mai utiliza telefonul cu o singura mana, dar, pentru a compensa acest lucru, Apple a

introdus o functie in sistemul lor de operare ce muta partea superioara a ecranului la jumatatea acestuia, atunci cand se executa o atingere dubla asupra butonului Home. Practic, multumita acestei functii, utilizarea telefonului cu o singura mana devine oarecum posibila, desi nu mi se pare la foarte comoda.

Ecranul ofera o diagonala de 4.7” si este de tip Retina HD (un IPS la origini, imbunatatit de Apple), cu o rezolutie de 750 x 1334 pixeli, avand o densitate de 326 pixeli per inch, imaginea oferita fiind de-a dreptul excelenta. Culorile redate sunt foarte vii si naturale, luminozitatea maxima este puternica, iar constrastul generos, continutul redat fiind de cea mai buna calitate, in special in jocuri cu grafica buna sau videoclipuri High Definition. Pentru protectia, sticla ce protejeaza touchscreen-ul a fost intarita prin ionizare.
Performanta pe hartie pare modesta, telefonul fiind echipat cu un procesor dual-core Apple A8 la 1.4GHz pe 64bit, imbunatatit cu mult fata de cel din vechiul terminal iPhone 5S. Ca performanta, telefonul egaleaza scoruri obtinute de rivalii echipati cu procesoare Quad-Core, la frecvente chiar mai mari, dovada ca partea hardware si sistemul de operare lucreaza foarte bine impreuna. In utilizarea de zi cu zi, telefonul se misca excelent, nu exista joc sau aplicatie care sa-i puna probleme, totul ruland cu o fluenta maxima.
Camera are 8MP, un senzor de 1/3″ si un pixel de 1.5µm, beneficiind de stabilizare digitala. Chiar daca calitatea foto nu se ridica la nivelul terminalelor mai puternice, precum iPhone 6 Plus sau Samsung Galaxy S6, ce beneficiaza de stabilizare optica, calitatea pozelor realizate cu iPhone 6 este cu siguranta una foarte buna, imaginile captate fiind clare si pline de detalii. Practic, iPhone 6 ofera din punctul meu de vedere o camera foarte echilibrata, ce poate capta poze cu un nivel de detaliu bogat, in orice conditii de iluminare si cu o focalizare extrem de rapida. Telefonul poate filma la 1080p cu 60 FPS si in 720p cu 240 FPS , dispunand si de o camera secundara, pe fata, cu 1.2 MP, suficienta pentru conferinte video si poze frontale.
Pentru conectivitate, regasim retea 3G si 4G LTE, o placa de retea wireless 802.12 ac dual-band, pentru cea mai buna viteza, suport BlueTooth 4.0, GPS asistat si portul de incarcare sau transfer de date Lightning.
Acumulatorul ofera 1810mAh, autonomia fiind imbunatatita fata de vechiul model. Telefonul poate rezista acum aproximativ 30 de ore intr-un regim de utilizare normala si cam 10 ore in regim de utilizare intensa, foarte bine din punctul meu de vedere, avand in vedere dimensiunile ecranului si al acumulatorului. Se pare ca Apple si-a invatat lectia primita de la iPhone 5S, care are o autonomie dezamagitoare.
In concluzie, iPhone 6 a fost o schimbate binevenita din companiei din Cupertino, reusind sa satisfaca cerintele pietei, ce dorea un telefon performant cu o diagonala mai mare. Apple nu foar ca a oferit acest lucru, dar a adaugat si o camera foto mult imbunatatita, un acumulator mai mare, totul impachetat intr-un design suplu si usor, foarte elegant, cel putin dupa gusturile mele.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s