Acer Switch 10 SW5-012-11LX – laptop sau tableta?

Acer Switch este un produs 2 in 1, o tableta la care se poate atasa un dock extern, pentru a putea fi folosita ca un laptop clasic. Avantajul acestui design il constituie portabilitatea ridicata, cand folosim doar tableta, dar si ergonomia clasica oferita de un laptop, atunci cand o folosim impreuna cu dock-ul.

Carcasa este realizata dintr-un material plastic de buna calitate, imbinarile fiind bune, iar constructia finala una peste medie. Modurile de folosire sunt multiple, produsul putand fi folosit ca o tableta, ca un laptop clasic, dar si un mod stand, in care tableta se introduce in dock invers, cu fata spre exterior, mod foarte util pentru vizualizarea de continut video spre exemplu.
Ecranul are o diagonala de 10.1″ si o rezolutie 1280×800 pixeli, fiind de tip IPS si protejat de Corning Gorilla Glass 3, pentru protectie suplimentara. Calitatea imaginii este chiar foarte ok, unghiurile de vizualizare fiind largi, iar culorile vii si naturale, extrem de multumitoare. Suportand gesturi mutiple in pana la 10 puncte, partea de touscreen se comporta asa cum trebuie, oferind un raspuns rapid si precis.
Produsul vine echipat cu un procesor Intel Atom Quad-Core Z3736F, ce ofera 4 nuclee tactate la o frecventa de 1330MHz, ce pot ajunge la maxim 1830MHz atunci cand este nevoie. Memoria RAM este de 2GB DDR3, iar placa video este integrata, Intel HD Graphics Bay Trail, regasita si pe alte laptopuri de buget, dotate cu procesoare Intel Pentium sau Celeron. Performanta este suficienta pentru activiatile de zi cu zi si jocuri mai vechi sau fara pretentii, insa nu si pentru jocuri de ultima generatia, acesta nefiind scopul tabletei. Pentru stocare, avem un HDD de 500GB inclus in dock, precum si un SSD de 64GB, oferita de tableta. 
Tastatura este spatiata ok avand in vedere dimensiunea dock-ului, iar cursa scurta si precizia buna asigura un feedback placut. Touchpad-ul este de dimensiuni maricele pentru un dock de 10″, suportand gesturi multiplie si raspunzand bine la comenzi. In ceea ce priveste sunetul, cele doua difuzoare minuscule reusesc sa ofere o calitate audio decenta. Desi bass-ul este inexistent, volumul oferit este destul de puternic, iar gama de sunete acoperite este medie, existand un echilibru intre joase, medii si inalte.
Pentru conectivitate, regasim o iesire HDMI, un port USB 2.0 si un jack de 3.5mm, pentru conectarea unor casti sau a unui sistem de boxe. Conectarea la retea se face exclusiv prin wireless, unde regasim un adaptor 802.11 b/g/n cu viteze bune si suport BlueTooth 4.0.
Bateria are 2 celule si 24Wh, reusind sa ofere undeva la 5-6 ore autonomie intr-un regim de utilizare normala, cu o luminozitate medie a ecranului. Suficient as zice, daca ne raportam la puterea destul de mica a acumulatorului.
In concluzie, Acer Switch 10 este un produs foarte interesant prin ceea ce ofera. Pentru un pret destul de mic, primim un produs 2 in 1, ce se poate folosi fie ca o tableta, fie ca un laptop, cu un sistem de racire pasiv (singurul componenta care poate face zgomot e HDD-ul din dock), un ecran bun, o constructie ok, licenta de Microsoft Windows 8.1 inclusa facandu-l si mai atragator.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s