Lenovo ThinkPad E540 – 15.6", intr-o pachet solid

ThinkPad E540 este practic fratele mai mare al modelului ThinkPad E440, ce ofera un ecran cu o diagoanala de 15.6″, pastrand aceleasi specificatii si constructie. Este un produs adresat, asemeni fratelui mai mic, segmentului business sau celor aflati in cautarea unui laptop cat mai solid, dar care nu dispun de o suma foarte mare de bani.
Constructia a ramas in mare aceeasi, insa cu doua diferente notabile: greutata a crescut la 2.44 kg, insa grosimea a fost redusa la 26mm. In rest, regasim aceeasi carcasa din plastic de buna calitate, cu imbinari perfecte, intregul laptop fiind foarte bine inchegat.
Ecranul este de tip TN, cu o suprafata mata si o diagonala de 15.6″, afisand o rezolutie HD, cu 1366×768 pixeli. Culorile redate sunt destul de bune pentru un TN, unghiurile de vizualizare fiind medii, iar calitatea imaginii oferite suficienta pentru utilizatorul de zi cu zi.
Laptopul vine echipat cu un procesor Intel Core i3 4000M, ce ofera doua nuclee tactate la 2.4GHz si alte doua nuclee virtuale, pentru un comortament de quad-core. Alaturi de cei 4GB RAM @ 1600MHz, placa video integrata Intel H
D Graphics 4600 si HDD-ul de 500GB la 7200RPM, laptopul se poate achita fara nici cea mai mica probleme de sarcinile de zi cu zi. In ceea ce priveste jocurile, titluri mai vechi si fara pretentii pot rula, insa ultimele aparitii nu se pot juca, laptopul nefiind echipat cu o placa video dedicata mai performanta.
Tastatura este celebra AcuType, cu taste bine spatiate si o cursa potrivita, o tastare rapida si precisa fiind posibila fara nici cea mai mica problema. Touchpad-ul este de dimensiuni generoase, cu butoanele de click integrate si un feedback placut, fiind oferit si un TrackPad pentru precizie, dispus intre tastele G, H si B.
In ceea ce priveste sistemul de sunet, cele doua difuzoare stereo si tehnologia Dolby Advanced Audio reusesc sa ofere un sunet peste media de pret, cu un volum suficient de mare, o cantitate potrivita de bass si o fidelitate destul de buna, sunetul redat fiind chiar foarte ok.
Pentru conectivitate, regasim un port HDMI, unul VGA, un port USB 3.0 si doua USB 2.0, alaturi de un jack de 3.5mm combo, pentru casti si microfon si conectorul OneLink pentru un dock extern. Placa de retea LAN este de tip 10/100/1000mbps, conectarea la reteaua de internet prin cablu realizandu-se cu ajutorul portului RJ-45, iar reteaua wireless este de tip 802.11 b/g/n, cu viteze de 300 mbps si suport BlueTooth 4.0.
Acumulatorul are 6 celule si o putere totala de 48Wh, autonomia intr-un regim de utilizare normala, cu ecranul la 50%, se va situa in jurul a 4 ore, multumitor as putea spune, avand in vedere puterea bateriei si configuratia.
In concluzie, Lenovo ThinkPad E540 este o alegere inspirata pentru cei aflati in cautarea unui laptop solid, o performanta suficienta pentru utilizarea de zi cu zi, un sistem de sunet peste medio si o autonomie buna.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s