Cat costa fabricarea unui Samsung Galaxy S6?

Samsung Galaxy S6 este unul din cele mai scumpe telefoane produse de Samsung, in al caror pret se reflecta si design-ul nou si performanta de top oferita.

Dar cat costa in realitate un astfel de dispozitiv? Ei bine, mult mai putin decat ati crede. Cea mai componenta parte este ecranul, pentru care Samsung plateste 85 de dolari. Costul procesorului si al memoriei RAM de 3GB este de 30 dolari fiecare, iar memoria de 64GB pentru stocare costa compania 25 de dolari.

Puse cap la cap, toate componentele ajung la un cost total de 290 de dolari, adica aproximativ 1100-1200 lei. Avand in vedere ca un Galaxy S6 de 64GB se comercializaza cu aproape 3800 lei, profitul Samsung este destul de mare. Evident, diferenta de pret nu intra direct in buzunarul companiei, ci din ea trebuie achitate si costurile aferenete: cercetare, marketing, transport etc. 
Cu toate acestea, Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge se pare ca sunt printre cele mai profitabile telefoane ale companiei, dovada si vanzarile record inregistrate in primele zile de la lansare.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s