Nokia Lumia 630 – ecran IPS si performanta buna

Lumia 630 este unul dintre cele mai ieftine telefoane cu ecran IPS de la ora actuala. Pretul mic de comercializare, specificatiile bune si constructia ok fac din acest telefon un best-buy in multe situatii. Constructia este realizata dintr-un material plastic de o calitate medie, cu colturi usor rotunjite si imbinari bune, aspectul final fiind cel al unui produs construit cu simt de raspundere. Greutatea este de doar 134 grade, iar telefonul poate fi gasit intr-o varietate de culori, pentru fiecare gust.
Ecranul este de tip IPS, are o diagonala de 4.5″ si o rezolutie de 480x854p, pentru o

densitate de 221 pixeli per inch. Calitatea imaginii oferite este buna (sau cat se poate de buna tinand cont de pretul de comercializare), culorile redate fiind destul de vii si aproape de cele naturale.

Sub capota regasim un procesor Qualcomm Snapdragon 400, ce ofera patru nuclee Cortex A7 la 1.2GHz si un placa video Adreno 305, la care se adauga si 512MB RAM. Per total, avem parte de o configuratie suficient de puternica pentru a se achita fara probleme de sarcinile de zi cu zi, inclusiv jocuri, atat timp cat nu exista pretentia ca telefonul sa zboare in momentul in care deschidem prea multe aplicatii in acelasi timp.
Camera are 5MP si un senzor de 1/4″, perminand si o filmare la 720p cu 30FPS. Calitatea pozelor captate este decenta, nimic spectaculor insa. Pentru un utilizator fara pretentii, probabil pozele arata bine, dar un ochi mai antrenat poate observa rapid ca nu sunt foarte bogate in detalii. Lipsa blitz-ului este un minus destul de sesizabil, mai ales daca dorim sa realizam o poza noaptea. Din pacate, o camera secundara nu se regaseste pe acest telefon.
Pentru conectivitate, regasim o placa de retea wireless 802.11 b/g/n, cu viteze decente, suport BlueTooth 4.0, GPS asistat, Radio FM si un port microUSB pentru incarcare sau transfer de date.
Bateria are o capacitate de 1830mAh, suficienta pentru a putea alienta telefonul pentru aproximativ 2 zile de utilizare normala. Destul de bine, avand in vedere performanta primita.
In concluzie, Lumia 630 este un telefon de buget, cu avantaje si dezavantaje, caracteristice unui buget mic, in care nu le putem avea pe toate. Pentru un pret modic, primim totusi un telefon cu performante bune, un ecran ok si o constructie buna.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s