Nokia Lumia 830 – telefon de buget, cu o camera foto foarte buna

Nokia Lumia 830 isi propune, spre deosebire de fratii mai mici, Lumia 730 si Lumia 630, sa ridice stacheta in ceea ce priveste calitatea constructiei si a camerei foto cu care vine echipat. Carcasa este realizata dintr-un material plastic de o calitate buna, insa rama laterala este confectionata din aluminiu, oferind un aspect oarecum elegant, desi colturile drepte il fac destul … butucanos, cel putin dupa gusturile mele. Per total, in ceea ce priveste calitatea constructiei, nu sunt foarte multe de reprosat in afara design-ului propriu zis.
Ecranul a crescut putin in dimensiuni, ajungand acum la 5.0″, insa pastrand o

rezolutie HD, 720x1280p, pentru o densitate a pixelilor de 294ppi, aproape la limita. Per total, in ceea ce priveste calitatea imaginii, avem parte de un ecran din clasa de mijloc. Nu exceleaza la claritate si culori, dar nici prost nu poate fi numit, fiind exact tipul de ecran adresat consumatorului de rand, ce poate satisface nevoile esentiale in ceea ce priveste calitatea imaginii.

Telefonul vine echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 400, ce ofera 4 nuclee Cortex A7 la 1.2GHz si o placa video Adreno 305, alaturi de 1GB RAM. Per total, performanta este suficienta pentru activitatile de zi cu zi si jocuri, atat timp cat nu exageram cu aplicatiile deschise in acelasi timp. Multumita sistemul de operare Microsoft Windows Phone 8.1, lag-ul nu prea isi face simtita prezenta decat in cazuri izolate si rare, avand asadar o experienta de lucru fluenta si placuta.
Ceea ce scoate in evidenta acest telefon in comparatie cu rivalii din acelasi pret este camera foto. Echipat cu o camera de 10MP, cu un senzor de 1/3.4″ si lentile Carl Zeiss, la care se adauga tehnologia PureView si stabilizare optica, camera de pe Lumia 830 este una dintre cele mai bune camere plasata pe un telefon de buget. In conditii potrivite, camera realizeaza unele dintre cele mai bune poze pe care le-am vazut, tinand cont de pretul de comercializare al acestui produs. Din pacate, calitatea imaginii in conditii de luinozitate scazuta nu este la fel de buna, dar ramane satisfacatoare. Telefonul poate filma la 1080p cu 30FPS, captura video fiind de o calitate medie, iar pentru camera frontala s-a folosit un model de doar 0.9MP, cel mult decent pentru convorbiri video.
Pentru conectivitate, telefonul vine echipat cu 3G si 4G, o placa de retea wireless 802.11n dual-band, pentru viteze sporite, suport BlueTooth 4.0, GPS asistat, NFC, Radio FM si un port microUSB pentru incarcare si transferul de date. Bateria are o capacitate de 2200mAh, autonomie fiind de aproximativ o zi si jumatate in conditii de utilizare normala, cu o luminozitate medie a ecranului. Destul de ok, avand in vedere dimensiunile ecranului si puterea destul de modesta a acumulatorului.
In concluzie, Nokia Lumia 830 este un telefon echilibrat, cu o performanta decenta, un ecran bun si o constructie solida, care se remarca prin camera foto oferita, ce poate captura fotografii la un nivel de detalii impresionant, mai ales raportat la costul telefonului.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s