Asus ZenBook UX32LN-R4084H – un ultrabook impresionant

Conceptul de Ultrabook inseamna in general un produs usor, subtire, cu performanta modesta, a carui principal obiectiv il reprezinta portabilitatea si autonomia cat mai buna. Asus ZenBook UX32LN-R4084H demonstreaza insa ca un Ultrabook poate atinge acele obiective, oferind in acelasi timp si o performanta buna.
Carcasa este realizata in intregime din aluminiu, singura zona in care mai regasim plastic fiind rama ecranului si tastatura in sine. In rest, aluminiu oriunde privim, conferind produsului un aspect elegant si o constructie solida. Greutatea de 1.45kg si grosimea variabila cuprinsa intre 5.5 si 18mm incadreaza acest produsa in clasa Ultrabook-urilor, desi nu este unul veritabil, lipsindu-i ecranului touchscreen.
Ca tot veni vorba de ecran, acesta are o diagonala de 13.3″, este de tip IPS si afiseaza o rezolutie Full HD cu 1920×1080 pixeli, suprafata acestuia fiind mata, pentru a nu reflecta lumina din jur. In ceea ce priveste calitatea imaginii, am doar cuvinte de lauda pentru acest produs. Cu un constrast de peste 1000:1 si o luminozitate medie de 350 cd/m², la care se adauga tehonlogia IPS, imaginea afisata este excelenta, iar unghiurile de vizualizare foarte largi. Culorile sunt pline de viata, negrul este negru iar albul alb. Asadar, avem parte de un ecran foarte bun, demn de un produs premium.
Zenbook UX32LN-R4084H vine echipat cu un procesor Intel Core i7 4510U, ce ofera doua nuclee reale si alte doua virtuale pentru a se comporta ca un Quad-Core, cu o frecventa maxima de lucru de 3.1GHz. Alaturi de cei 8GB RAM DDR3 la 1600MHz si placa video dedicata nVidia GT 840M, laptopul se va descurca excelent in orice tip de activitate, inclusiv jocuri. In cazul jocurilor, recomand schimbarea rezolutiei la 1366×768, pentru a putea impinge detalii cat mai sus, spre maxim. Multumita SSD-ului de 256GB pentru stocare, laptopul raspunde instant la orice comanda, totul fiind foarte fluent si fara blocarile caracteristice unui hard-disk traditional.
Tastatura este de tip chiclet, cu taste bine spatiate si o cursa scurta, o tastare rapida fiind posibil dupa obisnuire. Avand in vedere dimensiunile produsului, touchpad-ul are o marime chiar mare, butoanele de click fiind integrate pentru a oferi o suprafata de lucru cat mai mare. Acesta suporta gesturi multiple, iar feedback-ul oferit este chiar bun.
Sistemul de sunet este alcatuit din doua difuzoare Bang & Olufsen, unul dintre cei mai renumiti producatori in domeniu. Astfel, in ciuda dimensiunilor reduse, cele doua difuzoare asigura un volum puternic si o reproducere corecta a sunetelor chiar si la volum maxim, singura limitare, de altfel asteptata, fiind cantitatea modesta de bass. Totusi, este unul dintre cele mai ok sisteme de sunet gasite pe un Ultrabook la ora actuala.
Pentru conectivitate regasim un port HDMI, 3 x USB 3.0 si conectorul jack de 3.5mm, pentru casti sau un set de boxe. Conectarea la retea se face doar cu ajutorul placii de retea wireless 802.11ac dual-band, ce ofera viteze de transfer foarte bune, de pana la 867 mbps in banda de 5GHz.
Bateria are 3 celule si o putere totala de 50Wh, reusind sa ofere o autonomie de aproximativ 6 ore intr-un regim de utilizare normala sau pentru vizionat fisiere video HD, cu o luminozitate medie a ecranului. Foarte ok avand in vedere si performanta oferita.
In concluzie, Asus ZenBook UX32LN-R4084H este un produs extrem de atractiv. Constructia solida, ecranul bun, sistemul de sunet peste medie si configuratie puternica fac din acest produs unul bun pentru orice activitate. La acestea se adauga si sistemul de operare Microsoft Windows 8.1 preinstalat, pentru ca ultrabook-ul sa poata fi folosit imediat dupa despachetare.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s