DSLR Canon EOS 100D – Un DSLR Compact cu touch-screen

Canon EOS 100D, este cel mai mic și mai ușor DSLR APS-C făcut vreodată. Cu un senzor de 18 megapixeli 100D oferă sistem “hibrid CMOS AF II”, cu 80% acoperire cadru, un ecran de 3 inci ClearView II si touchscreen capacitiv. Un senzor de măsurare pe 63 de zone si 9 puncte AF(focalizare). Setări ISO standard de a 100 la 12800 (extensibil la 25600), procesor de imagine DIGIC 5 și 4fps in modul de
fotografiere continuă. Modul video pentru 100D oferă filmare 1080p Full HD la 24/25 sau 30fps și captura 720p HD la 60fps.

Noul EOS 100D / Digital Rebel SL1 este cel mai mic DSLR Canon care s-au făcut vreodată. Masurand 116.8 x 90.7 x 69.4mm și cântărind doar 407g, se află între aparatul foto compact de genul EOS M și 700D EOS atât atat ca dimensiune cat si preț. În ciuda dimensiunilor sale mici, aspectul de control va fi imediat familiar pentru oricine care a folosit un mid-range de la Canon. Desi faptul ca este compact si usor reprezinta un avantaj, pentru unii poate fi invers, gripul acestuia fiind ceva mai mic iar atunci cand il ti in mana, degetul mic va sta sub baza aparatului si nu pe grip, aspect ce poate deranja dar, destul de relativ, fiind in functie de persoana.
Pe o notă mai pozitivă 100D este cel mai recent aparatul foto EOS cu facilitățile de touch-screen. Acesta suportă o varietate de gesturi multi-touch, cum ar fi pinch sau swipe, pentru alegerea moduri de fotografiere, modificarea setărilor, urmărire fețe sau selectarea punctelor auto-focus. În functia de redare puteți trece sa swipe pentru trece de la o imagine la imagine și pinch pentru a mări, foarte asemanator cu un iPad. EOS100D are si un mod complet automat “Intelligent Auto”, care analizează scena în fața ta și alege în mod automat cele mai bune setări, la fel ca sistemele folosite de multe compacte digitale.

O functie buna pentru incepatorii si mai ales in situatii spontane cand nu exista timp pentru setari manuale dar, si o metoda buna de a invata valorile aplicate unei fotografii in functie de scena. Chiar daca aparatul este entry-level, face totusi parte din gama de varf a acestei categorii si poate fi utilizat cu succes atat de pasionatii cat si de profesionisti dar poate fi la fel de prietenos si cu utilizatorii de zi cu zi in vacante sau in plimbari montane, modul Auto fiind foarte intuitiv si folositor pentru cei necunoscatori.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s