HP 15-R151NQ – un laptop pentru activitatile de zi cu zi

HP 15-R151NQ este un laptop de buget, ce face parte din gama Pavilion, fiind adresat in special utilizatorilor fara pretentii sau persoanelor mai in varsta, aflate in cautarea unui laptop pentru activitatile de zi cu zi.

Constructia este realizata dintr-un material plastic de calitate medie, cu colturi rotunjite si imbinari bune. Nu avem parte de o constructie de top, dar am vazut si mai rau, asadar primeste un calificativ mediu din partea mea. Greutatea este de 2.23kg, iar grosimea de 25.2mm, asadar este un laptop destul de usor si compact.
Ecranul este de tip TN, are o diagonala de 15.6″ si afiseaza o rezolutie HD, cu 1366×768 pixeli. Imaginea oferita nu va da pe spate pe nimeni, constrastul fiind mediu, iar culorile decente, fiind suficient de aproape de cele naturale pentru a nu afecta calitatea continutului redat. Per total, pentru utilizarea de zi cu zi, ecranul se comporta ok si nu va pune probleme la nimic.
Configuratia acestui produs este compusa dintr-un procesor Intel Celeron Dual-Core N2840, un procesor conceput pentru un consum cat mai mic, ce ofera doua nuclee cu o frecventa maxima de lucu de 2.58GHz, alaturi de o grafica integrata Intel HD Graphics si 4GB RAM DDR3 la 1600MHz. Performanta este suficienta pentru navigarea pe internet si redarea de continut HD si Full HD, insa jocurile sunt excluse, iar un multitasking prea serios poate pune probleme deasemenea. Pentru stocare, ne este oferit un hard-disk de 500GB, cu o viteza de 5400RPM.
Tastatura este de tip chiclet, cu tastele spatiate destul de ok, dar o cursa foarte scurta, pe care eu am gasit-o suparatoare la inceput. Dupa obisnuire, o tastare rapida si precisa poate fi posibila fara prea mari batai de cap. Touchpad-ul este de dimensiuni modeste, cu butoanele de click separate si suport pentru gesturi multiple, raspunzand bine la comenzi. Sistemul de sunet este compus din doua difuzoare integrate, insa sunetul redat este banal, bass-ul fiind inexistent iar inaltele fiind redate imperfect. Partea buna este ca ofera un volum satisfactor.
Pentru conectivitate, laptopul ofera o iesire video HDMI, doua USB 2.0 si un port USB 3.0, un jack de 3.5mm pentru casti si inca unul pentru microfon, precum si portul RJ-45 pentru conectarea la reteaua de internet prin cablu, capabil de viteze de pana la 100 mbps. Placa de retea wireless este una clasica, 802.11 b/g/n, cu viteze decenta si BlueTooth 4.0.
Bateria are 4 celule si poate asigura aproximativ 4-5 ore de utilizare intr-un regim de lucru normal, multumita procesorului cu voltaj redus, ce are un consum de ~7W. Asadar, o autonomie buna, suficienta pentru a putea reda 2-3 filme HD fara nicio problema.
In concluzie, HP 15-R151NQ este un laptop de buget, cu o constructie decenta si o performanta ok pentru activitatile de zi cu zi, in a carui pret este inclusa si o licenta de Microsoft Windows 8.1 preinstalata, pentru ca laptopul sa fie gata de lucru imediat dupa despachetare.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s