Microsoft Lumia 640 – tot ce ii lipsea vechiului Nokia 630

Microsoft a achizitionat acum ceva timp compania finlandeza Nokia, noile lor produse fiind acum denumite Microsoft Lumia, pentru segmentul de telefonie mobila. Lumia 640 este urmasul Nokia Lumia 630, fiind o varianta imbunatatita acestuia din multe puncte de vedere, pe care le voi descrie in urmatoarele randuri.
Constructia a ramas in mare parte aceeasi, folosind acelasi plastic de calitate ok, in diferite culori, aspectul general fiind similar. Colturile sunt usor rotunjite, iar imbinarea dintre ecran si carcasa este realizata ok,

conferind produsului rezistenta si, per total, avem parte de o constructie buna pentru acest segment de pret.

Ecranul este un IPS de 5.0″, cu o rezolutie de 720×1280 pixeli si o densitate de 294ppi. Asadar, un ecran mai mare, cu mai multi pixeli, ce reuseste sa ofere o calitate a imaginii imbunatatita. Culorile sunt mai vii, iar contrasul mai bun, per total imaginiea fiind mai bogata in culoare si mai placuta de privit.
Sub capota regasim aceeasi configuratie, bazata pe un procesor Qualcomm Snapdragon 400 ce ofera doua nuclee Cortex A7 la 1.2GHz si o placa video Adreno 305. Memoria RAM a ajuns la o capacitate dubla, de 1GB, asadar avem parte de o performanta usor imbunatatita, in special in ceea ce priveste multitasking-ul. Lumia 640 se poate folosi fara nicio problema si pentru a rula jocuri noi, cu cerinte grafice ridicate.
Camera a suferit si ea imbunatatiri, avand acum 8MP cu un senzor de 1/4″ si fiind echipata cu un blitz LED, ce lipsea de pe vechiul model. Ne aflam in situatia in care regasim o camera care, pe langa nivelul mai mare de detalii pe care le poate capta, ofera si o calitate mai buna in conditii de luminozitate slaba, acolo unde Lumia 630 avea performante slabute. Telefonul poate filma la 1080p cu 30FPS. Deasemenea, a fost inclusa si o camera frontala de 1MP, suficienta pentru convorbiri video.
Pentru conectivitate, regasim un modem 3G dual-SIM sau un modem 3G si 4G LTE, in functie de modelul ales, alaturi de o placa de retea wireless 802.11 b/g/n, BlueTooth 4.0, GPS asistat, NFC, Radio FM si un port microUSB pentru transfer de date si incarcare.
Bateria are 2500mAh, asadar avem parte si de o autonomie imbunatatita, ce poate asigura undeva la 2-3 zile de utilizare normala, o autonomie suficient de buna din punctul meu de vedere pentru un telefon in acest buget.
In concluzie, Microsoft Lumia 640 a preluat vechiul model Nokia Lumia 630 si i-a adus imbunatarile ce ii lipseau, oferindu-l acum cu o camera imbunatatita, un ecran mai mare si o autonomie mai mare, la un pret usor mai mare, dar oricum extrem de atractiv pentru ceea ce primim in acesti bani.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s