Apple MacBook Pro 15 – performanta foarte buna si autonomie excelenta

MacBook Pro 15 este un produs mai special marca Apple, ce ofera diagonala clasica a unui laptop, alaturi de un ecran excelent si chiar si o placa video dedicata, utila pentru jocuri sau programe de editare foto / video ce folosesc si nuclee placii video pentru conversii si editari.

Carcasa este realizata, ca la toate MacBook-urile actuale, dintr-un singur bloc de aluminiu, oferind o constructie solida si bine inchegata. Desigur, datorita diagonalei mai mari a ecranului, au crescut si dimensiunile laptopului, ajungand la 358.9 x 18 x 247.1 mm, cu o greutate de 2.02 Kg. Totusi, ramane un produs foarte usor si compact avand in vedere dimensiunile ecranului.
Ecranul are o diagonala de 15.4” si afiseaza o rezolutie de 2880 x 1800 pixeli. Este de tip IPS, cu unghiuri de vizualizare de 178 grade atat pe verticala cat si pe orizonatal, fiind botezat Retina, oferind o densitate a pixelilor de 220ppi, o valoare considerata drept densitatea maxima pe care ochiul uman o poate percepe cand privim ecranul de la o distanta medie. Avand in vedere ca vorbim de un ecran IPS Retina, calitatea imaginii este, asa cum ne-am astepta, excelenta. Rezolutia impresionanta, culorile foarte vii si naturale, bogate in detalii, precum si unghiurile largi de vizualizare, fac din acest ecranul unul dintre cele mai bune ecrane existente la ora actuala pe un laptop.
Sub capota regasim un procesor Intel Core i7 din generatia Haswell, ce ofera doua nuclee reale si alte doua virtuale, pentru a se comporta ca un Quad-Core, a caror frecventa de lucru este de maxim 3.7GHz. Laptopul se mai comercializeaza deasemenea si intr-o varianta mai performanta, echipata cu un procesor Core i7 4850HQ, cu 4 nuclee reale + alte 4 virtuale, la 3.5GHz. Capacitatea memoriei RAM este de 8GB sau 16GB, iar pentru stocare s-a ales un SSD de 512GB, desi laptopul se comercializeaza si in variante cu SSD mai mic si chiar si fara placa video dedicata. Modelul de fata vine atat cu o placa video integrata Intel HD Graphics 4000, pentru sarcini usoare ca redarea de continut Full HD sau 4K si conservarea bateriei, precum si o placa video dedicata nVidia GT 750M cu 2GB memorie video GDDR5, pentru sarcinile mai complexe, precum jocurile sau editarile foto / video. Asadar, acem parte de un produs cu o performanta buna pentru orice, care se va misca extrem de fluent si fara blocari sau sacadari indiferent de utilizare.
Tastatura este de tip chiclet, cu taste bine spatiate si de dimensiuni generoase, a caror cursa scurta va asigura o tastare rapida si precisa fara nicio problema. Touchpad-ul ofera si el un spatiu de lucru extins, precum si suport pentru gesturi multiple, raspunzand foarte bine la comenzi. Sistemul de sunet a fost si el putin imbunatatit fata de cel de pe variantele Air, volumul maxim fiind acum mai mare, iar sunetele fiind redate mai clar.
Pentru conectivitate, regasim o iesire video HDMI, doua porturi Thunderbolt (mini DiplayPort), doua USB 3.0 si o mufa jack de 3.5mm, pentru casti sau boxe. Conectarea la internet se face doar cu ajutorul placii de retea wireless, de ultima generatie, 802.11ac, cu viteze foarte mari si suport BlueTooth 4.0.
Autonomia este excelenta, multumita bateriei de dimensiuni generoase ce ocupa o mare parte din suprafata interna a laptopului. Astfel, intr-un regim de utilizare normala, laptopul atingand aproximativ 8-9 ore de utilizare. Daca luam in considerare performanta oferita, precum si ecranul cu dimensiuni normale, atunci discutam de una dintre cele mai bune autonomii atinse de un laptop cu ecran de 15″.
In concluzie, Apple MacBook Pro 15 este un adevarat varf de gama a producatorului din Cupertino, in special varianta cu procesor quad-core, ce se poate utiliza practic la abosolut orice, inclusiv editari foto / video unde este necesara o putere de calcul mare. Si toate acestea, intr-un produs de doar 2Kg greutate si 18mm grosime, alaturi de o autonomie de aproape 9 ore intr-un regim de utilizare normala.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s