Samsung 50JU6400 – Rezolutie Ultra HD, diagonala 125cm

Un nou model Ultra HD de la Samsung lansat aproape de jumatatea anului 2015, un model care ne atrage atentia prin caracteristicile superioare de imagine si de sunet pe care le are. Caracteristicile pe hartie arata bine, dar haideti sa vedem daca si in practica arata la fel de bine. Designul este schimbat, dar pentru contstructia lui au fost folosite aceleasi materiale, plastic dur in combinatie cu metal in zona suportului, pentru rezistenta.

Incepand cu rezolutia Ultra HD, 3840 x 2160 pixeli, adica ultima rezolutie disponibila pe piata la ora actuala, acesta afiseaza intradevar continut de aceasta calitate in momentul in care ii si oferim continut de aceasta calitate, totusi in momentul in care afisam pe le un continut SD sau chiar HD, rezultatele nu sunt cele mai reusite, acesta reusind sa faca un upscaling decent abea din Full HD, dar nici atunci foarte observabil. Contrastul este imbunatatit fata de gama din 2014, astfel, de aceasta data detaliile se pot observa mai bine iar albul chiar este alb, nu are acea nuanta de gri. Rata de refresh poate ajunge pana la 900Hz.

Sunetul este puternic, find dat prin doua canale de tip Down Firing + Base Reflex, acesta se aude intradevar bine, nemaiavand nevoie de un sistem separat pentru sunet. Puterea totala de iesire este de 20W, avand doua boxe a cate 10W fiecare. Are integrate tehnologia Dolby Digital Plus si DTS Premium Sound 5.1.
Va spun sincer, ma asteptam ca la aceasta diagonala televizorul sa fie si 3D, dar, se pare ca Samsung nu a mai pus accentul asa de mult in acest an pe tehnologia 3D, astfel, acest televizor neavand aceasta functie disponibila.
Televizorul are un procesor Quad Core integrat, performanta este sporita si datorita noii interfete Tizen mult mai prietenoasa si intuitiva. Aveti acces la sute de aplicatii si jocuri datorita platformei SmartTV, navigarea pe internet se face foarte rapid si puteti urmair chiar si filme online. Conectarea la internet se face atat wireless cat si prin cablu, avand Wi-Fi integrat dar si RJ-45.
Slotul CI+ este nelipsit si il regasiti in spatele televizorului. Acesta are si tunere digitale DVB-T, DVB-C, tunere care va permit sa vizionati televiziune digitala fara a mai avea nevoie de receiver sau media-box separat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s