Nikon D5300 – Aparat foto avansat, pentru incepatori si pasionati

D5300 este al patrulea model din această nouă linie a celor de la Nikon; acesta este un asa zis aparat foto avansat, pentru incepatori, cu functii precum: built-in Wi-Fi si GPS, și vine dotat cu toate functiile si caracteristicile pe care un fotograf amator sau un entuziast le-ar putea dori. Nu este într-adevăr prea diferit de D5200 pe care îl înlocuiește, dar are in plus, un ecran mai mare și înregistrare video mai bună.
Nikon D5300 este mai mic, la 125 x 98 x 76mm este un surprinzător de compact pentru un full-size DSLR, deși greutatea 480g fără baterie il aface un apart solid, acesta este foarte robust si bine construit cu un grip bun chiar si pentru niste maini mai mari. Ecranul spate al camerei este una dintre cele mai mari îmbunătățiri fata de modelul precedent. Acesta avand o dimensiune de 3.2-inch, cu LCD articulat care permite o rotire la 360 de grade. Calitate video de la D5300 este la fel de bun. Înregistrare Full HD 1080p iar opțiunea de 60 de cadre pe secundă, reprezinta un avantaj pentru cine doreste sa faca editare video sau clipuri de inalta calitate.
Obiectivul din pachet cu lentile VR 18-55mm si f / 3.5-5.6 furnizat de Nikon este bine echilibrat pe D5300. Acesta se monteaza foarte usor cu un click mecanic. De asemenea, acesta vine si cu stabilizator mecanic integrat care ajuta la eliminarea vibratiilor atat pentru fotografie cat si in timpul filmarilor.
D5300 este primul DSLR Nikon de a oferi atât built-in Wi-Fi cat și conectivitate GPS, în loc să se bazeze pe accesorii opționale, cum se intampla la modelele anterioare. In principal funcția, Wi-Fi permite conectarea acestuia cu un smartphone Android sau iOS sau sau alte dispozitiv inteligent, și vă permite să editati și partaja imagini direct pe site sau rețele de socializare precum Facebook, Instagram, sau Twitter.
De asemenea, face posibil si controlul de la distanță a lui D5300 printr-un dispozitiv inteligent, utilizând gratuit aplicația Wireless Utility Mobile. Aplicatia poate stabili inclusiv punctul de focalizare folosind touchscreen-ul dispozitivului inteligent. GPS-ul încorporat permite inregistrarea locatiei, prin latitudinea, longitudinea, altitudinea în datele EXIF ale fotografiei.
Aparatul reprezinta un hibrid intre un DSLR standard si au aparat foto Smart cu o conectivitate avansata intre acesta si device-uri inteligente precum tablete sau telefoane.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s