Asus ROG Swift PG278Q – monitor profesional de jocuri

Asus ROG SWIFT PG278Q  este un monitor profesional adresat pasionatilor de jocuri, ce beneficiaza de un timp de raspuns de 1ms si o rata de refresh de pana la 144Hz. In plus, pentru o imagine cat mai buna si mai cursiva, monitorul are implementata si tehnologia nVidia G-Sync, ce elimina sacadarile si tearing-ul (scaderi de FPS).

Carcasa  este realizata dintr’un material plastic de foarte buna calitate, ce ofera o constructie solida si imbinari excelente. Piciorul suport este rigid, perminand fixarea ecranului in orice pozitie, ecranul putand fi rotit pana la 90 grade, inclinat fata / spate sau rotit in jurul bazei. Asadar, o constructie si o ergonomie asa cum ne asteptam de la un produs premium.
Ecranul este de tip TN, un panou ce ofera un constrast bun si cel mai mic timp de raspuns, fiind indicat pentru jocuri. Rezolutia afisata este una WQHD, cu 2560×1440 pixeli, totul intr-o diagonala de 27”. Asadar, avem parte de 109 pixeli per inch, pentru o calitate a imaginii cat mai buna, detaliile in jocuri fiiind cu 77% mai mari fata de un monitor Full HD cu aceeasi diagonala. Multumita tehnologiei nVidia G-Sync, monitorul prezinta un chip intern ce comunica direct cu o placa video nVidia, pentru a calcula exact numarul de FPS-uri necesar si a elimina sansele unei scaderi de FPS ce poate provoca sacadari in joc. Asadar, avem parte de o imagine perfect cursiva indiferent de jocul rulat si indiferent de rata de refresh selectata, ce poate fi de 60, 120 sau 144Hz, schimbarea acesteia fiind posibila cu o simpla apasare a unui buton dispus pe monitor, fara a mai fi necesara intrarea in setarile placii video.
Deasemenea, tot petru a asigura un plus de performanta pentru jucatorii profesionisti, regasim si tehnologia Asus GamePlus, ce permite alegerea tintei si a iconului acesteia in functie de mediul din joc, pentru o vizibilitate cat mai buna. De mentionat ca monitorul este compatibil 3D, alaturi de un kit 3D precum nVidia 3D Vision, pentru o imersiune completa in joc.
Pentru conectare, regasim un DisplayPort, versiunea 1.2, conceput special pentru afisarea unei rezolutii de 1440p. Monitorul mai este dotat si cu doua porturi USB 3.0, pentru conectarea altor dispozitive cu aceasta interfata. Deasemenea, este prezent si suportul VESA 100×100, pentru atasarea monitorul la un suport de birou sau perete, pentru configuratii cu mai multe monitoare.
In concluzie, Asus ROG SWIFT este un monitor profesional conceput pentru jocuri, cu un timp de raspuns extrem de mic si o imagine mai bogata fata de clasicele monitoare Full HD, oferind in acelasi timp si compatibilitate nVidia G-Sync, pentru o experienta de joc perfect fluenta si lipsita de sacadari, experienta atat de necesara in competitiile profesioniste de jocuri.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s