Dell P2815Q – monitor 4K, de 28"

In general, atunci cand dorim sa avem parte de un monitor cu o calitate a imaginii buna, ne uitam dupa un model cu panou IPS sau VA, pentru culori redate cat mai bine. Insa nici TN-urile nu sunt de neglijat, mai ales daca dorim un nivel de negru mai profund si un timp de raspuns mai mic, pentru jocuri.

Dell P2815Q ofera o constructie solida, dintr-un material plastic de buna calitate, alaturi de o ergonomie excelenta. Piciorul suport este rigid si permite fixarea monitorului aproape in orice pozitie, acesta fiind ajustabil pe inaltime, se poate inclina stanga / dreapta si roti pana la maxim 90 grade, pentru a putea fi folosit in modul Portrait, foarte util atunci cand avem de lucrat cu texte sau imagini cu dimensiuni mari pe verticala.

Ecranul are o diagonala de 28” si o suprafata mata. Panoul folosit este un TN ceva mai avansat fata de monitoarele clasice, oferind 1.07 miliarde de culori si unghiuri decente de vizualizare, de 170 / 160 grade. Reproducerea culorilor este foarte buna pentru un astfel de ecran, iar calitatea imaginii afisata este satisfacatoare. Rezolutia de 3840x2160p asigura in spatiu de lucru de 4 ori mai mare decat in cazul unei rezolutii Full HD, asadar vom avea parte de un spatiu de lucru extins, suficient pentru o multitudine de imagini / texte. Pentru pasionatii de cifre, monitorul poate acoperi cam 66% din gama de culori Adobe RGB si ~ 96% din cea sRGB, chiar foarte ok avand in vedere ca sunt suficiente monitoare IPS care se comporta chiar mai slab, in special cele ieftine.
In ceea ce priveste conectivitatea, monitorul ofera tot ce este necesar: un port HDMI, cu suport MHL pentru conectarea la un telefon mobil, un mini Display Port si un DisplayPort normal pentru cea mai buna calitate a imaginii, precum si un alt DisplayPort Out pentru mutarea imaginii pe un alt monitor. 
Regasim deasemenea si un port USB Upstream, precum si alte 4 porturi USB 3.0. Asadar, avem parte de o conectivitate excelenta, conceputa pentru orice sistem modern. Nu putea lipsi nici suportul VESA 100×100 pentru montarea monitorului pe un suport de birou sau perete.
In concluzie, Dell P2815Q este un monitor cu adevarat excelent, ce ofera o constructie solida si o ergonomie excelenta, alaturi de o calitate buna a imaginii si conexiuni multiple. Multumita ergonomiei si rezolutiei QHD, avem parte si de un camp de lucru extins si o pozitionare in functie de dorintele fiecaruia, criterii demne de un monitor in acest segment de pret.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s