WD My Cloud – spatiu extern de stocare, accesibil de oriunde

WD My Cloud este o jucarie foarte interesanta. Vorbim de un NAS (Network Atached Storage), practic de un Hard-Disk extern ce beneficiaza de un procesor si memorie RAM proprie, pentru a putea gestiona fisierele si pentru a realiza conexiunea la retea. 
Astfel, WD My Cloud ofera un procesor dual-core si 512MB RAM, pentru a elimina sansa unei blocari. Pentru stocare, avem parte de 2, 3 sau 4TB, in functie de modelul ales.

Conectarea se face extrem de simplu: se alimenteaza produsul cu adaptorul inclus in pachet, apoi se conecteaza la router sau internet printr-un cablu RJ-45, dupa care se instaleaza conform instructiunilor din manual. Viteza de transfer este de pana la 1000 mbps, produsul fiind astfel compatibil cu standardul Gigabit.

Si acum ajungem la intrebarea: “La ce ne foloseste un astfel de produs?” Ei bine, ne scapa de grija spatiului si a cablurilor. Multumita conexiunii la retea, NAS-ul va sta in permanenta intr-un loc, insa noi il putem accesa de absolut oriunde, singura conditie fiind o conexiune la internet. Aplicatia pentru acces se numeste My Cloud si este disponibila pentru orice platforma mobila, dar si pentru Windows. Deasemenea, pentru Windows se poate folosi programul WD Discovery pentru ca NAS-ul sa fie vazut exact ca o alta partitie in PC / laptop. Asadar, din punctul meu de vedere, WD MY Cloud este un produs extrem de util pentru situatiile in care avem nevoie de spatiu suplimentar, marele avantaj al acestuia fiind posibilitatea de acces de oriunde si de pe orice dispozitiv, doar cu o conexiune la internet. 
Produsul il gasesc cu mult mai util pentru o companie, ce doreste sa ofere angajatilor acces la o baza de date. Multumita soft-ului integrat, fiecare utilizator poate primi acces doar la anumite fisiere, ceea ce poate fi un real folos daca anumite persoane nu trebuie sa vada un anumit continut. Deasemnea, vine echipat si cu un port USB 3.0, pentru a putea conecta un dispozitiv la el (printre care si un alt hard-extern, daca dorim sa marim capacitatea de stocare).
Pentru cei interesati de viteze, conexiunea Gigabit permite 1000 mbps, insa transferul de date va fi influentatat si de dispozitivele conectate la el. Persoanl, am atins viteza maxima de transfer, de ~120MB/s atunci cand am copiat de pe un SSD pe el, in timp ce de pe un HDD la 7200RPM am prins ~80-90MB/s. Asadar, viteza de transfer este in legatura directa cu viteza dispozitivului de pe care se citeste sau se scrie informatia.
In concluzie, WD My Cloud face exact ce ar trebui sa faca: ofera un spatiu de stocare extern, accesibil rapid de pe orice dispozitiv si de oriunde, cu protectie asigurata multumita unei parole de acces sau encriptarii 256bit, cu viteze bune multumita conexiunii Gigabit si cu un aspect placut, pentru a se putea integra in orice peisaj.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s