Asus EB1033-B0590 – mini-PC, pentru multimedia

Asus EB1033-B0590 este un mini-PC destinat celor aflati in cautarea unui sistem desktop cu dimensiuni foarte mici si performanta suficienta pentru utilizarea de zi cu zi, fara a include aici si jocurile sau editarile foto / video. Carcasa este realizata dintr-un material plastic de calitate medie, avand dimensiuni reduse si fiind dotata cu prindere VESA, pentru a putea fi atasat pe perete sau chiar pe spatele unui monitor. Datorita dimensiunilor reduse, mini-PC-ul poate fi luat dupa dumneavoastra intr-o geanta, tot ce mai este

necesar fiind un simplu monitor la care sa il putem conecta.

Performanta este, asa cum ne-am astepta de la un produs de aceste dimensiuni si in acest pret, destul de modesta, insa suficienta pentru navigarea pe internet, vizualizarea de continut Full HD sau redactat documente. Procesorul este un Intel Atom D2550 ce ofera doua nuclee la 1.86GHz si, multumita tehnologiei Hyper Threading, mai regasim doua nuclee virtuale, astfel ca procesorul este vazut ca un quad-core. Memoria RAM are o capacitate de 2GB DDR3 la 1066MHz, iar placa video este dedicata, insa din segmentul de jos, fiind o nVidia GT 610M cu 512MB memorie video. Pentru stocare ne este oferit in hard-disk de 320GB la 5400RPM. Per total, sistemul se comporta bine in utilizarea de zi cu zi, atat timp cat nu ii dam foarte multe lucruri de facut in acelasi timp si ne limitam la folosirea simultana a 3-4 programe.
Pentru conectivitate, avem la dispozitie 4 porturi USB 3.0 si 2 x USB 2.0, o iesire video HDMI (digitala) si VGA (analogica) pentru conectarea la un monitor, televizor sau proiector, o iesire audio de tip jack 3.5mm si una optica, pentru o calitate audio cat mai buna. Conectarea la reteaua de internet se poate face prin cablu, cu ajutorul portului RJ-45 ce ofera viteze de pana la 1000 mbps, dar si cu ajutorul placii de retea wireless integrate, de tip 802.11 b/g/n, cu viteze de pana la 300 mbps.
In concluzie, Asus EB1033-B0590 este un mini sistem de buzunar, ce poate fi transportat usor dupa dumneavoastra sau plasat oriunde, inclusiv pe spatele unui monitor, cu performanta suficient de buna pentru activitatile de zi cu zi si un pret de comercializare foarte atractiv,  avand in acelasi timp si un consum redus, de ~30W.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s