Samsung Galaxy A3 – carcasa din aluminiu si pret bun

Samsung Galaxy A3 si Galaxy A5 au marcat, alaturi de modelul Galaxy Alpha, o noua era in design-ul celor de la Samsung, care au inteles intr-un final ca nu mai pot fi competitivi doar cu telefoane performante, insa realizate complet din plastic. Astfel, daca modelul Galaxy Alpha oferea o ramele laterelale din aluminiu, Galaxy A3 si Galaxy A5 utilizeaza o constructie unibody, dintr-un singur bloc de aluminiu.

Carcasa este realizata, asa cum am zis, dintr-o singura bucata de aluminiu, oferind un design atractiv, o greutate de doar 110 grame si 6.9mm, asadar un telefon compact, usor si foarte subtire. Carcasa metalica creste deasemenea si rezistenta telefonului, un alt plus al renuntarii pentru folosirea de material plastic ca pana acum, asa cum ne-a obisnuit Samsung.
Ecranul are o diagonala de 4.5″ si o rezolutie de 540x960p, pentru o densitate de 245 pixeli per inch. Discutam totusi de un ecran AMOLED, asadar calitatea imaginii va fi ok, culorile fiind vii, iar luminozitatea suficient de buna pentru a putea fi folosit fara probleme si in exterior. Evident, nu trebuie sa ne asteptam la o calitate ireprosabila a imaginii, avand in vedere pretul de comercializare al telefonului si rezolutia ecranului.
Sub capota regasim un procesor Qualcomm Snapdragon 410 ce ofera 4 nuclee Cortex A53 la 1.2GHz, alaturi de 1GB memorie RAM pentru varianta SM-A300F a telefonului sau 1.5GB RAM pentru SM-A300FU, placa video fiind in ambele situatii o Adreno 306. Dupa cum se observa, nu discutam de o configuratie de varf, ci de una din segmentul de jos-mediu, care va satisface cam orice cerinte in materie de aplicatie sau jocuri, atat timp cat nu vom rula foarte multe aplicatii / jocuri in acelasi timp. Per total, pentru o utilizare normala, telefonul se va descurca foarte bine. Pentru stocare, avem parte de 16GB memorie interna, ce se poate extinde cu ajutorul unui card microSD de pana la 64GB.
Camera are 8MP, beneficiind de focalizare automata si blitz LED, pentru realizarea de fotografii nocturne. Calitea imaginii captate este decenta, imaginile surprinse fiind destul de bogate in culoare si cu un nivel bun de detalii, desi un zgomot de fond se poate observa la o privire mai atenta. Per total, o camera decenta pentru un telefon de buget, ce poate filma la 1080p cu 30 cadre pe secunda. In plus, camera frontala de 5MP isi face treaba cu brio pentru conferinte video sau selfie-uri.
Pentru conectivitate, avem parte de retea 3G si 4G, wireless 802.11n pentru viteze decente, BlueTooth 4.0, NFC, GPS asistat, Radio FM si un port microUSB pentru incarcare si transfer de date. Per total, o conectivitate buna pentru un telefon de buget.
Bateria are o capacitate de 1900mAh si nu este detasabila, datorita carcasei unibody. Autonomia intr-un regim de utilizare normala este de aproximativ o zi – o zi si jumatate, desi o utilizare intensa a retelei 3G sau in jocuri poate goli acumulatorul chiar mai rapid.
In concluzie, Samsung Galaxy A3 este un produs nou, ce a schimbat linia de design a acestui producator si s-a conformat cerintele clientilor ce se saturasare doar de material plastic pe telefoanele Samsung. Cu modelul A3, Samsung au reusit sa ofere un produs construit bine, cu un ecran bun, o camera foto ok si o performanta suficienta pentru utilizarea de zi cu zi, totul intr-un pachet compact plasat la un pret foarte atractiv. 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s