Samsung Galaxy A5 – ecran mare, pret mica, camera foto buna

Samsung Galaxy A5 este fratele mai mare al modelului Galaxy A3, primele telefoane Samsung ce folosesc o carcasa dintr-o singura bucata de aluminiu, pentru un plus de calitate si eleganta.
Telefonul masoara doar 6.7mm in grosime si cantareste 123 grame, fiind astfel destul de compact avand in vedere dimensiunile ecranului. In plus, carcasa din aluminiu confera rezista si o duritate sporita, cu minusul unui capac

nedetasabil, asadar bateria nu se poate schimba.

Ecranul are o diagonala de 5.0″ si afiseaza o rezolutie HD 720×1280, oferind o densitate de 294 pixeli per inch. Panoul folosit este acelasi ca pe Samsung Galaxy Alpha, asadar avem parte de o calitate similara a imaginii: luminozitate buna, culori vii si contrast sporit. Deasemenea, sufera si de aceeasi problema legata de incetosarea marginilor unui text, deci o citire a unui text mic nu se poate face fara folosirea zoom-ului. Totusi, cred ca este un minus peste care se poate trece, avand in vedere calitatea imaginii oferite.
Sub capota regasim un procesor Qualcomm Snapdragon 410, ce ofera 4 nuclee Cortex A53 la 1.2GHz, alaturi de 2GB RAM si o placa video Adreno 306. Nu avem parte de cea mai puternica configuratie si chiar discutam de un produs mai din gama de jos, insa per total, telefonul va putea rula orice aplicatie sau joc actual fara nicio problema. Multumita celor 2GB RAM, se poate face si un multi-tasking destul de agresiv. Pentru stocare, avem parte de o memorie interna de 16GB, ce se poate extinde cu ajutorul unui card microSD de pana la 64GB.
Camera principala are 13MP, beneficiaza de auto-focus si un blitz LED, calitatea imaginilor captate fiind foarte buna. Acestea sunt vii, fara foarte mult zgomot de fundal, captura foto fiind chiar foarte ok pentru un telefon din acest segment de pret, cel putin in conditii de iluminare optica. In iluminare slaba, avem parte de o calitate mai redusa, caracteristica acestui buget, in care captura foto ofera un zgomot de fond mai pronuntat, iar focalizarea nu este extrem de precisa. Telefonul poate filma la 1080p cu 30 cadre pe secunda, iar pentru conferinte video sau auto-portrete, regasim si o camera frontala de 5MP, ce isi face treaba cu brio.
Pentru conectivitate, regasim cam tot ce avem nevoie: retea 3G si 4GB, wireless 802.11n dual-band, pentru viteze ok, NFC, GPS asistat, Radio FM si un port microUSB pentru incarcarea terminalului si pentru transferul de date catre un alt dispozitiv.
Bateria are o capacitate de 2300mAh, surprinzator de mare avand in vedere grosimea. Intr-un regim de utilizare normala, in care se foloseste reteaua 4G si nu sunt rulate jocuri cu cerinte grafice mari, autonomia va ajunge la aproximativ 30 ore. Desigur, cu o utilizare mai moderata se pot atinge si doua zile de autonomie, in timp ce rularea continua de jocuri poate termina bateria in aproximativ 5-6 ore.
In concluzie, Samsung Galaxy A5 este un telefon cu un pret cinstit, ce ofera o constructie solida, un ecran bun, o camera foto foarte ok, alaturi de o configuratie suficient de puternica pentru orice activitate, inclusiv jocuri de ultima generatie. 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s