TP-LINK TL-WR740N – un router ieftin si bun

TP-Link WR740 este unul dintre cele mai accesibile si mai bune routere de la ora actuala. Avand o performanta buna, un semnal stabil si destul de puternic, precum si un pret extrem de atractiv, este un best-buy din punctul meu de vedere.
Carcasa este realizata dintr-un material plastic de calitate buna, cu cateva dungi negre pentruun plus de aspect. Nu este cel mai elegant router pe care am avut

ocazia sa il vad, dar cu siguranta se poate integra in aproape orice peisaj.

In ceea ce priveste performanta, router-ul este capabil de viteze de transfer de pana la 100 mbps prin cablu, in timp ce reteaua wireless poate atinge pana la 300 mbps, multumita standadului 802.11 b/g/n. Ca raza de acoperire, eu unul il am pus intr-un apartament de 54mp cu 3 camere in linie, router-ul fiind plasat intr-o camera marginala, iar semnalul wireless acopera intregul apartament. Avand in vedere pretul platit, acoperirea si vitezele sunt foarte bune.
Conectarea se realizeaza extrem de simplu: se introduce cablul de internet in portul WAN, marcat printr-o culoare albastra, se ruleaza softul inclus pe CD-ul din pachet si cam asta a fost tot. Conectarea celorlalte dispozitive se poate face fie prin cablu, in unul din cele 4 porturi LAN marcate cu galben, fie prin wireless.
In concluzie, TP-Link WR740N este un router wireless ieftin, cu un aspect destul de elegant, viteze decente de transfer si acoperire foarte buna avand in vedere ca este echipat cu o singura antena de 3dBi, fiind un best-buy in acest segment de pret.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s