Apple Mac Mini – mini sistem de buzunar, solid si performant

Mac mini este unul dintre cele mai bine construtie si mai solide sisteme de mici dimensiuni de la ora actuala. Practic, a fost chiar printre primele mini sisteme aparute, fiind modificat an de an cu componente de ultima generatie.

Carcasa este realizata integral din aluminiu, doar partea de la baza prezinta un capac rotund din plastic, care la modelel mai vechi se putea detasa pentru a avea acces la componente. La modelul de fata, acesta nu se mai poate da jos, sistemul fiind capsulat, iar upgrade-ul se poate face doar intr-un service autorizat Apple. In rest, e doar o bucata mare de aluminiu, fara nicio alta imbinare, ceea ce creste rezistenta produsului.
Modelul in discutie este cel mai ieftin Mac Mini de la ora actuala. Vine echipat cu un procesor Intel Core i5 din generatia Haswell, ofera doua nuclee reale + alte doua virtuale, pentru a se comporta ca un Quad-Core. Acestea lucreaza la o frecventa maxima de 2.7GHz, atunci cand este nevoie de putere de calcul mai mare. Memoria RAM are o capacitate de 4GB DDR3, iar placa video este integrata Intel HD Graphics 5000. Pentru stocare avem un HDD de 500GB la 5400RPM, insa daca bugetul permite, se poate opta si pentru variante echipate cu un SSD, pentru viteza de lucru mult mai buna. Asadar, vorbim de o configuratie chiar puternica, desi produsul este adresat in special unei utilizari de tip office / multimedia. Poate reda continut HD, Full HD si 4K, iar la nevoie se descurca si cu ceva jocuri sau editari grafice, atat timp cat nu vorbim de ceva foarte complex.
Pentru conectare, regasim 4 porturi USB 3.0, doua porturi Thunderbolt (DisplayPort, redenumite de Apple), o mufa HDMI, precum si doua jack-uri de 3.5mm pentru casti / boxe si microfon, precum si un cititor de carduri. Conectarea la reteaua de internet se poate face fie prin cablu, cu ajutorul portului RJ-45 capabil de 1000 mbps, fie prin wireless, folosind placa de retea wi-fi 802.11ac dual band integrata, cu viteze foarte bune deasemenea. Ca sistem de operare, regasim o licenta de OSX Yosemite, ce se poate schimba daca dorim o alta versiune.
In concluzie, Mac Mini este unul dintre ele mai bine construite mini sisteme de la ora actuala, cu o performanta arhisuficienta pentru utilizarea de zi cu zi, cu dimensiuni reduse si o greutate de doar 1.2kg, comercializat la un pret foarte atractiv pentru ceea ce ne este oferit.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s