Asus X550ZE-DM048D – ecran Full HD si configuratie echilibrata

Asus X550ZE-DM048D este un laptop cu o configuratie echilibrata si un pret atractiv, fiind adresat persoanelor aflate in cautarea unui laptop bun la toate, dar care au un buget mediu pentru acesta. Carcasa este realizata dintr-un material plastic de buna calitate, cu imbinari ok si o constructie per total destul de solida, avand in vedere pretul.

Ecranul este mat, are o diagonala de 15.6” si o rezolutie Full HD cu 1920×1080 pixeli, panoul folosit fiind de tip TN. Calitatea este buna, in special multumita rezolutiei Full HD ce face imaginea mai bogata in detalii multumita densitatii mai mari de pixeli per inch fata de un ecran HD 1366×768 la aceeasi diagonala. Spatiul de lucru este si el mai mare fata de o rezolutie HD, iar culorile afisate sunt destul de vii, cu un contrast bun si unghiuri decente de vizualizare. Nu vorbim de un ecran bun pentru editare foto / video la nivel profesional, ci de un ecran ce va satisface nevoile utilizatorului obisnuit.
Sub capota regasim o echipare AMD, compusa dintr-un procesor FX-7600P ce ofera 4 nuclee la o frecventa maxima de lucru de 3.6GHz si o placa video AMD R7 M270X cu 2GB memorie video GDDR3, alaturi de 16GB RAM si un HDD de 1TB la 7200RPM. Asadar, o performanta suficienta prntru orice activitate, inclusiv jocuri de ultima generatie. Recomand totusi setarea unei rezolutii HD 1366×768 in joc, pentru a mari FPS-ul pana la un nivel suficient de mare incat sa permita detalii grafice mai ridicate.
Tastatura este de tip chiclet, cu taste spatiate corespunzator si o cursa potrivita. Desi la o apasare mai puternica aceasta flexeaza putin, in special in zona centrala, nu este nimic suparator si feedback-ul oferit este ok. Touchpad-ul este de dimensiuni normale, cu suport pentru gesturi multiple si raspunde bine la comenzi. Sistemul de sunet este compus din doua difuzoare stereo ajutate de tehnologia SonicMaster, ce ofera un volum maxim multumitor, fara distorsiuni, insa o cantitate mica de bass si o redare destul de nenaturala pentru sunetele inalte.
Pentru conectivitate, regasim o iesire video HDMI si una VGA, doua porturi USB 3.0, o muja jack de 3.5mm pentru casti si microfon, precum si portul RJ-45 pentru conectarea la reteaua de internet prin cablu, capabil sa ofere viteze de pana la 1000 mbps, compatibil Gigabit. Placa de retea wireless este de tip 802.11 b/g/n, cu viteze de pana la 300 mbps si suport BlueTooth4.0.
Bateria are 4 celule si va oferi o autonomie de aproximativ 4 ore intr-un regim de utilizare normala, ce implica in mare parte navigarea pe internet si putina redare de continut video HD. In jocuri, acumulatorul va fi descarcat complet in aproximativ o ora, fiind nevoie de o performanta mai mare.
In concluzie, Asus X550ZE-DM048D este un laptop echilibrat, cu o constructie buna pentru acest segment se pret, un ecran Full HD mat si o autonomie ok, conceput pentru treburile de zi cu zi, dar si pentru jocuri de ultima generatie, pe care le poate rula cu detalii medium-high, in special daca setam o rezolutie cu 1366×768 pixeli.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s