AOC I2276VWM – monitor ieftin, cu panou IPS

Daca in trecut am discutat putin despre modelul AOC i2269VW, astazi vom face o scurta prezentare a fratelui mai clasic, AOC I2276VWM. De aceasta data, nu mai avem parte de un design modern, cu rame extrem de subtiri, ci de un aspect clasic, cu rame groase, unghiuri drepte si un picior de prindere lucios. In ciuda aspectului clasic, monitorul arata foarte bine, in realitate fiind chiar mai prezentabil decat lasa pozele sa se vada.

Diagonala ecranului este de 21.5″ Full HD, cu 1920×1080 pixeli si o suprafata lucioasa, pentru a nu afecta culorile redate. Tehnologia din spatele ecranului este IPS, mai precis un panou AH-IPS de ultima generatie, asemeni fratelului mai elegant. In ceea ce priveste calitatea imaginii, luand in considerare pretul platit, aceasta este foarte buna. Unghiurile de vizualizare sunt largi, culorile sunt redate suprinzator de bine pentru acest buget si, per total, imaginea oferita este una foarte buna.
Piciorul de prindere este destul de solid, ce permite o fixare buna a ecranului si ofera in acelasi timp sansa de a inclina ecranul cu -5 grade spre fata sau 20 grade spre spate. Pentru conectivitate, monitorul ofera un port VGA, un port HDMI cu functie MHL (daca dorim sa conectam telefonul la acesta), precum si un jack de 3.5mm pentru iesire audio (daca trimitem semnal sonor prin HDMI catre monitor, putem folosi o pereche de casti pentru a recepta sunetul). Monitorul beneficiaza si de suport VESA 100×100, daca dorim sa-l agatam in perete sau sa-l punem intr-un suport de birou.
In concluzie, AOC I2276VWM este unul dintre cele mai ieftine monitoare bazate pe tehnologia IPS de la ora actuala, fiind cu siguranta o alegere excelenta pentru cei aflati in cautarea unui monitor la un pret accesibil si cu o calitate foarte buna a imaginii oferite. Daca doriti si un aspect mai placut, atunci ramane valabil modelul AOC i2269VW
Advertisements

2 thoughts on “AOC I2276VWM – monitor ieftin, cu panou IPS

  1. IPS este abrevierea de la In Plane Switching, aceste ecrane au avantajul de a reda culorile mai aproape de cele naturale, au un unghi de vizibilitate foarte bun chiar si in momentul in care privesti din laterale, contrastul si culoarea pastrandu-se.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s