Tenda F300 – router wireless ieftin, cu 2 antene

Produsele Tenda au inceput sa prinda din ce in ce mai bine la public, multumita performantei bune pe care o ofera si pretului mic de comercializare. Modelul F300 nu se abate de la aceasta regula, fiind unul dintre cele mai ieftine, daca nu chiar cel mai ieftin router wireless echipat cu 2 antene.
Router-ul este confectionat dintr-un material plastic lucios, de culoare alba, cu LED-uri de activitate verzi, dispuse in partea superioara. Cele doua antene pastreaza aceeasi culoare, pentru un aspect destul de placut dupa gusturile mele.
In ceea ce priveste performanta, avem parte de un standard wireless 802.11 b/g/n, cu viteze de transfer de pana la 300mbps, in timp ce pe conexiunea clasica pe fir putem prinde pana la 100mbps. Fiecare antena are o putere de 5dBi, asadar router-ul va acoperi fara prea mari probleme un apartament de dimensiuni mici si medii, daca este plasat intr-o zona centrala a acestuia.
Conectarea se face destul de simplu: se introduce cablul de internet in portul WAN, de culoare albastra si apoi se configureaza router-ul folosind driverul gasit pe CD-ul din pachet. Apoi se conecteaza dispozitivele la el fie prin cablu, in unul din cele 4 porturi LAN de culoare galbena, fie prin wireless. 
Pentru securitate, router-ul dispune de securitatea WPA2 128bit, oferind in acelasi timp si control parental si filtrare MAC, pentru a vedea cu precizie cine este conectat la router.
In concluzie, Tenda F300 este un router extrem de accesibil, cu performanta bune pentru acest segment de pret si o acoperire mare, fiind o alegere foarte buna pentru cei aflati in cautarea unui router bun si ieftin.
Advertisements

2 thoughts on “Tenda F300 – router wireless ieftin, cu 2 antene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s