GoPro Hero 4 Black Edition – 4K cu multe FPS-uri

Piața camelor de acțiune se extinde cu o viteză orbitoare, iar cel mai cunoscut nume din acest sector este GoPro. Camere GoPro dispun extensiv la evenimente sportive și sunt utilizate de către radiodifuzori, cum ar fi BBC pentru a capta imagini spectaculoase din toate colturile lumii.
Din punct de vedere Estetic, Hero 4 arata la fel ca Hero3 +, cu familiara forma GoPro și aceleasi dimensiunile. Aceasta pastreaza aceeasi carcasa impermeabila si este compatibila cu toate accesoriile GoPro existente pe piata. Odată ce începei să utilizezi iti dai seama imediat ca exista niste modificari semnificative aduse proiectului, ce fac o mare diferență.
Unele sunt destul de minore – setarile aparatului și a luminilor Wi-Fi, care au fost in fata, acum se regasesc prin doua fante mici iluminate la stânga ecranului LED.
Pe partea dreaptă a corpului butonul vechi de Wi-Fi devine acum pe butonul Setări – și dacă țineți apăsat pentru câteva secunde, vă va permite în continuare accesul la Wi-Fi.
Acest nou butonul de Setări este parte a sistemului de navigație revizuit, care este o îmbunătățire vastă și permite un acces mult mai intuitiv decât versiunea anterioară.
Singurul deficit al acesteia poate fi bateria care are o autonomie ceva mai redusa decat vechiul GoPro Hero 3  bateria avand o putere similara dar datorita calitatii ridicate in filmari si a procesorului de imagine care consuma ceva mai mult, acesta ajunge la o autonomie cu aproximativ 15% mai mica decat precedenta. Astfel daca filmezi in 4K la 30 fps vei avea o autonomie de 60min dar aceasta poate ajunge la 1 ora si 55min daca filmam in 720p cu 120fps. Multi pot spune ca autonomia este destul de mica dar trebuie sa tinem cont ca este o camera sport unde 1 ora insemna destul de mult si mai trebuie tinut cont se de dimensiunile acestea tot device-ul cu tot cu protectie avand dimensiuni foarte mici si doar 136 de grame. 

Hero 4 este din nou, cum era de așteptat in top pentru înregistrare video de înaltă definiție. În 1080p se poate duce de până la 120 fps. O cifra importanta avand in vedere ca majoritatea camerelor lucreaza la valori de baza precum 60/50 fps. in 1080p.
Înregistrare video 4K este punctul forte pentru Hero 4, asa ca nu este de mirare cand iese în evidență prin posibilitatea de a filma 4K la un fps dublu fata de rivalii ei 4K, respectiv 30/25/24 fps fata de 15/12,5 fps. Noul procesor de două ori mai puternic permite de asemenea, fotografiere 2,7K.
Ca si concluzie, in momentul de fata GoPro hero 4 nu are competitor direct si va ramane asa o buna bucata de vreme fiin perfecta atat pentru pretentiosi cat si pentru pasionatii de sporturi extreme.
Personal prefer inca Hero 3 datorita bateriei dar daca bugetul nu este o problema, Hero 4 poate fi achizitionata si cu doua baterii ceea ce rezolva asa zisa problema de autonomie.
Advertisements

One thought on “GoPro Hero 4 Black Edition – 4K cu multe FPS-uri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s