Edifier M1380 – sunet clar, bass puternic

Edifier nu este un nume extrem de cunoscut in Romania. Insa calitatea produselor lor este cu mult peste ceea ce poate oferi un producator “consacrat” in aceeasi bani. Si asta pentru ca acest producator nu pune accent doar pe bass, ci pune accent pe intreg sistemul audio, pentru o calitate audio asa cum trebuie.
Sistemul de sunet este alcatuit din 4 piese: doi sateliti, un subwoofer si o telecomanda de control, pe fir. Satelitii au o putere de 8W fiecare, in timp ce subwoofer-ul ofera 12W. Asadar, avem o putere totala de 26W si un raport semnal / zgomot de 85dB. Dupa cum am spus, producatorul se axeaza pe calitate, astfel ca distorsiunile pot fi de maxim 0.5%, iar impedanta este de 4 Ohm. 
Poate ca puterea de 26W va descuraja o parte dintre voi, insa calitatea unui sistem audio nu sta in numarul de W de pe cutie. Va puteti adresa o intrebare simpla: de ce un sistem de 100-200W costa la fel de mult ca unul cu doar 26W? Undeva trebuie sa fie o problema, nu? Ei bine, problema e fix la calitatea sunetului: cel cu multi W vibreaza geamurile, dar nu mai intelegeti nimic din melodie, in timp ce sistemul cu mai putini W, ofera o cantitate suficienta de bass si pastreaza o redare fidela pentru restul tonurilor. Este si cazul sistemului in discutie, ce ofera o calitate audio impresionanta pentru acest segment de pret, bass-ul fiind prezent intr-o cantitate suficienta, inaltele fiind redate bine, iar mediile si joasele nu sunt nici ele ignorate. Desigur, calitatea audio este buna pentru pretul cerut, nu discutam de un sistem high-end, bun din orice punct de vedere.
Conectarea sistemului se poate face prin doua metode, in functie de conexiunile disponibile pe device-ul ce va fi conectat la sistem. Avem de ales intre o mufa jack de 3.5mm dispusa pe telecomanda (pentru telefon, PC, laptop) sau clasicele mufe AUX (pentru un televizor, DVD player etc.), dispuse in partea din spate a subwoofer-ului. 
In concluzie, Edifier M1380 este genul de sistem pentru care se aplica expresia “Asa da !” Avem parte de un design destul de frumos, de o calitate a sunetului asa cum trebuie si de un pret foarte atractiv pentru ce ne este oferit, fiind din punctul meu de vedere unul dintre cele mai bune sisteme in sub 300 lei, pentru pasionatii de muzica.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s