Asus Strix Pro – casti de gaming cu difuzoare de 60mm

Un jucator profesionist are nevoie de periferice potrivite pe masursa skill-ului. Printre ele, se numara si castile, care trebuie sa acopere o plaja cat mai mare de sunete si sa redea cu precizie pozitia inamicilor si prietenilor de pe harta de joc. Asus Strix Pro isi propune sa vina in ajutorul pasionatilor de jocuri cu o pereche de casti stereo, cu difuzoare de 60mm diametru. Ca totul sa fie cum trebuie, s-a folosit un magnet din neodymium, s-a ales un design corfortabil si egonomic si s-a integrat si un microfon detasabil.

Impedanta acestor casti este de 32 Ohmi, cu o sensibilitate de 98dB si o frecventa de raspuns cuprinsa intre 20 si 20.000 Hz. Lungimea cablului este de 2.7m in total (1.2m are firul de casti, iar cel de la controller-ul de volum in care se conecteaza masoara 1.5m), iar greutatea este de doar 320g. Microfonul a primit si el atentii speciale, avand functioa de Noice Cancelling ce reduce zgomotul din fundal cu pana la 90%, are o frecventa de raspuns cuprinsa intre 50 si 16.000 Hz si o sensibilitate de -40dB. 

Trecand la castile propriu zise, acestea sunt confectionate din plastic rezistent, de culoare neagra si cu o suprafata mata, pentru a nu prinde amprentele prea usor. Partea ce inconjoara difuzoarele este realizata din piele, oferind un comfort deplin, desi dupa o utilizare indelungata transpiratia isi face simtita prezenta.
Performantele audio sunt bune spre foarte bune, insa nu excelente. Mediile sunt redate ok, bass-ul are o cantitate potrivita de bass, insa castile sufera putin la redarea treble-ului, in special in jocurile unde zgomotul produs de arme si explozii sunt predominante. Per total, nu vorbim de casti rele, ba din contra, se comporta foarte bine pentru aceste segment de pret, desi sunt sub HyperX Cloud-urile prezentate acum ceva timp. 
In concluzie, Asus Strix Pro isi au locul lor, fiind adresate celor ce prefera casti cu un diametru mare al difuzoarelor si vor doar o sonorizare stereo, nu 5.1 sau 7.1. Sunetul este redat suficient de bine pentru majoritatea persoanelor, difuzoarele de 60mm si protectia de piele le fac foarte confortabile, iar pretul este suficient de atractiv incat sa faca din ele o alegere excelenta, chiar un best-buy in conditii de reducere.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul de alegere al castilor audio.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s