Lenovo G40-30 – diagonala de 14", sistem de operare inclus

Lenovo G40-30 este unul dintre cele mai atractive laptopuri de la ora actuala pentru cei aflati in cautarea unui produs pentru utilizarea de zi cu zi. Cu o configuratie suficient de puternica pentru activitatile de baza, cu dimensiuni reduse si o greutate mica, G40-30 este o alegere foarte ok.
Carcasa este realizata dintr-un plastic negru, calitatea acestuia fiind medie. Imbinarile sunt bine realizate, grosimea produsului fiind de doar 24.8mm. Avand in vedere pretul de comercializare, constructia acestui produs se prezinta chiar bine, am vazut laptopuri mult mai slabe calitativ la pret chiar mai mare.
Ecranul are o diagonala de 14″, fiind de tip TN si afisand o rezolutie HD, cu 1366×768 pixeli. Lenovo a implementat o tehnologie numita Vibrant View, care teoretic ajuta la o mai buna reproducere a culorilor. In practica, diferenta se simte, dar nu va face dint-un ecran modest unul bun. Culorile sunt destul de vii si precise, iar unghiurile largi suficient de largi incat sa putem privi ecranul si putin din lateral, insa nu foarte mult. Pentru utilizarea de zi cu zi, ecranul primeste nota de trecere, dar nu se preteaza pentru editari foto / video.
In ceea ce priveste performanta, avem parte de o echipare de baza: un procesor Intel Pentium Quad-Core N3540, ce ofera 4 nuclee a caror frecventa poate ajunge pana la 2.66GHz in modul Turbo, alaturi de 2GB memorie RAM DDR3 la 1333MHz si un HDD de 500G la 5400RPM. Placa video este integrata in procesor, Intel HD Graphics, oferind o performanta suficient de mare inca sa poata reda fleunt chiar si continut 1080p. Performanta este asadar suficienta pentru a putea reda filme HD si Full HD sau pentru a lucra intr-un regim de tip office, ce implica navigat pe internet, trimis e-mail-uri sau redactat documente.
Tastura este de tip chiclet, cu taste bine spatiate si o cursa scurta, feedback-ul primit in momentul tastarii fiind destul de placut. Touchpad-ul este de dimensiuni normale, cu butoanele de click separate, pentru o mai buna precizie, permitand in acelasi timp si gesturi multiple. In ceea ce priveste sistemul de sunet, acesta este asigurat de doua difuzoare stereo, a caror putere si calitate este cel mult medie. Pentru un film / joc sunt ok, dar pentru auditie muzicala recomand cu tarie achizia unui sistem audio sau a unei perechi de casti.
Pentru conectivitate, laptopul ofera cam tot ce avem nevoie, mai putin unitatea optica, pentru scris / citit CD-uri sau DVD-uri. Astfel, regasim un port HDMI si un port VGA pentru conectarea la un TV sau monitor extern, un port USB 3.0 si 2 x USB 2.0, o mufa jack de 3.5mm de tip compo, pentru casti si microfon, precum si portul RJ-45 pentru conectarea la reteaua de internet prin cablu, ce permite viteze de 10/100/1000mbps. Placa de retea wireless are standardul 802.11 b/g/n, permitand o viteza maxima teoretica de 300mbps.
Bateria are 4 celule si o putere totala de 32Wh. Raportata la procesorul cu un consum redus de energie, intr-o utilizare normala si cu o luminozitate medie a ecranului, autonomia se va situa pe la 4-5 ore, destul de buna zic eu, avand in vedere pretul produsului.
In concluzie, Lenovo G40-30 mi se pare una dintre cele mai bune alegeri in aceste segment de pret, pentru cei aflati in cautarea unui laptop pentru activitatile de zi cu zi. Performanta decenta, autonomia buna, constructia ok si licenta de Microsoft Windows 8.1 inclusa in pret sunt cu siguranta avantaje greu de refuzat.

Pentru mai multe informatii cu privire la alegerea unui laptop, click aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s