Asus X555LJ-XX443D – laptop de ultima generatie, cu pret accesibil

Un laptop de ultima generatie nu trebuia neaparat sa fie scump. Dovada sta modelul X555LJ-XX443D al celor de la Asus, ce ofera un procesor bazat pe cea mai noua arhitectura, Intel Broadwell, arhitectura ce ofera o placa video integrata mai buna fata de precedenta, performante mai bune si un consum de energie mai mic, pentru o autonomie cat mai mare.

In ceea ce priveste constructia, nu difera foarte multe fata de modelele echipate cu procesoare Intel Haswell. Iar prin prea multe, ma refer la deloc, constructia ramanand la fel: un plastic de calitate medie, cu un capac lucios si un palmrest cu o suprafata usor abraziva, pentru a preveni alunecarea si transpiratia.
Ecranul este acelasi LED TN cu 1366×768 pixeli, ce ofera culorile “de baza” pentru acest nivel de pret. Constrastul a ramas la fel de scazut, dar atat timp cat laptopul nu se utilizeaza pentru editari foto, calitatea imaginii oferite va fi multumitoare pentru majoritatea.

Putem considera modelul de fata drept urmasul Asus X555LD-XX063D prezentat acum ceva timp. Modelul actual vine cu un procesor cu o generatie mai fata, Intel Core i3 5005U, ce ruleaza la o frecventa de 2.0GHz. Asadar, am primit 100MHz in plus, diferenta de performanta fiind intre 5% si 10%, daca luam in considerare si sporul de performanta oferit de noua arhitectura. Memoria RAM a ramas la 4GB DDR3 la 1600MHz CL11 cu 1.35V. Capacitatea de stocare este de 1TB, suficienta pentru o vasta colectie de documente de orice fel. Placa video a primit insa un spor de performanta. In timp ce modelul vechi venea echipat cu o nVidia GeForce 820M, noul model vine cu modelul 920M, ce ofera un spor de performanta de ~20-30%, in functie de jocul rulat.

Tastatura si trackpad-ul au ramas neschimbate, oferind acelasi feedback ca pe modelul anterior. Destul de ok, dar era loc si de mai bine. In ceea ce priveste calitatea audio a celor doua difuzoare integrate, nu cred ca e cazul sa emitem pretentii. Vorbim de un sistem de sunet banal, ce reda decent o gama de sunete, dar nu completa, lipsa bass-ului fiind si ea predominanta.
Pentru conectivitate, avem parte de strictul necesar: un port HDMI si unul VGA, pentru conectarea unui ecran extern, doua porturi USB 3.0 si unul USB 2.0, precum si o mufa jack de 3.5mm pentru conectarea unui sistem audio sau a unei perechi de casti. Pentru partea de retea, avem integrat un adaptor LAN ce ofera viteze de pana la 1000mbps, precum si o placa de retea Wireless de tip 802.11 b/g/n, cu viteze de pana la 300mbps.
Bateria a ramas la fel, cu 2 celule si o putere totala de 37Wh. Pastrand un regim normal de utilizare si o luminozitate medie a ecranului, putem depasi 4 ore de utilizare.
In concluzie, Asus X555LJ-XX443D este un model chiar foarte atractiv, mai ales daca il prindeti si la un pret bun. Configuratia e suficient de puternica pentru a juca chiar si ultimele jocuri, greutatea e redusa, la doar 2.3kg, constructia e buna, iar autonomia multumitoare. Asadar, poate fi considerat chiar un best-buy, in special in cazul unor oferte.
Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s