Cea mai buna plita incorporabila la 1300 de lei Whirlpool iXelium GMF 7522 IXL

Chiar daca o sa fiu suspectat ca am vreo afinitate pentru Whirlpool, chiar nu am incotro si recomand atat pentru pragul de 1100 de lei cat si pentru 1400 de lei un model al producatorului american. Daca pentru un buget de 1100 de lei alocat unei plite am recomandat un model pe sticla, respectiv Whirlpool GOA6425NB pentru pragul de 1400 de lei recomand o plita cu latime de 70 de cm,  Whirlpool iXelium GMF 7522 IXL. Incep de la argumentul ca are cel mai bun inox posibil a fi gasit pentru electrocasnicele incorporabile casnice, respectiv inox Ixelium, produs de o companie cu acelasi nume, undeva prin Italia. 
Sunt multe filmulete pe youtube care arata diferentele fata de un inox clasic, nu stau acum sa va povestesc, tot ce pot sa va spun pe scurt este faptul ca are o rezistenta mult mai mare in cazul uzurii mecanice, se zgarie mai greu si se curata mai usor. Un alt avantaj pentru care  Whirlpool iXelium GMF 7522 IXL a castigat din punctul nostru de vedere recomandarea este dat de faptul ca are o geometrie foarte buna si practica, iar gratarele sunt si ele foarte bine proiectate, mai ales pentru un gatit intensiv. Ar fi si culmea sa-si iei o plita de 70 cm si sa nu gatesti, nu? Aprindere electrica pe buton si supapa de siguranta pentru gaz, logice la acest nivel de pret.
Mai vreau sa subliniez un aspect legata de arzatoare, mai exact de arzatorul WOK care este pozitionat central. Acest aspect avantajeaza pe de o parte gatirea rapida si practica, cu mai putine riscuri de a cadea vasul, care in general este de dimensiuni mari si totodata avantajeaza o evacuare a aburului si mirosului mai buna din simplul fapt ca este pozitionat pe axul de simetrie al hotei. Se poate lua atat hota de 90 cm, cat si 70 sau 60cm, fiind mai importanta puterea de absortie decat latimea hotei. Pentru mai multe detalii privind criteriile complete de alegere a unei plite incorporabile pe gaz cititi articolul Criterii alegere plita pe gaz. Am realizat un top al celor mai bune plite incorporabile in functie de pret, top pe care-l puteti citi in articolul Cea mai buna plita incorporabila.

Advertisements

2 thoughts on “Cea mai buna plita incorporabila la 1300 de lei Whirlpool iXelium GMF 7522 IXL

  1. Nu, nu este anticalcar, acel inox anticalcar il mai gasiti la plitele de la Franke, cu mentiunea ca grasimea este mai greu de indeprtat din pori, desi nu se amprenteaza cum ar fi in cazul unei plite din inox polisat.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s