Cum se monteaza hota incorporabila decorativa

Hotele incorporabile decorative pot fi cheminee, piramidale sau oblice. Cele cheminee sunt cele care au zona de absortie foarte ingusta asemeni imaginii de mai jos, cele piramidale sunt in forma trapezoidala, iar cele oblice sunt proiectate pentru a un plus de ergonomie, fiind mult mai usor de gatit, atunci cand ai o hota oblica, intrucat nu te mai incomodeaza hota, situatie des intalnita in cazul utilizatorilor mai inalti. 

Montajul hotei, indiferent de model se face in functie de inaltimea utilizatorului, inaltime ce influenteaza si distanta dintre blat si corpurile suspendate de mobilier. De obicei aceasta distanta este intre 55 si 75 de cm. In cazul hotelor incorporabile cheminee si a celor piramidale, acestea se monteaza exact de la aceeasi distanta , astfel incat latura de jos sa fie aliniata corpurilor de mobilier.

Va recomandam si articolul Cum aleg hota incorporabila.


In afara de recomandarile pe care le-am facut in articolul Criterii alegere hota incorporabila si in articolul in care va spuneam cum se instaleaza hota, respectiv Cum se monteaza hota decorativa, voi aborda acum intrebarea La ce distanta se monteaza hota fata de plita incorporabila?…raspunsul este ca depinde de tipul de hota si de inaltimea utilizatorului.

Depinde in functie de tipul de hota
Daca hota este decorativa cheminee sau piramidala, sau telescopica, incorporabila in mobila, acestea se aliniaza la partea inferioara cu corpurile verticale, suspendate de mobilier. Daca vorbim de o hota decorativa oblica, aceasta nu necesita neaparat o aliniere cu corpurile laterale si poate fi coborata mai mult, avand in vedere ca este oblica si practic, rolul ei, pe langa cel estetic, este unul practic, adica evita prin proiectare lovirea accidentala in zona capului, frecventa mai ales in cazul utilizatorilor inalti.

Depinde in functie de inaltimea utilizatorului
Pentru ca tipurile de hote mai sus mentionate trebuiesc aliniate la partea inferioara cu corpurile suspendate, practic hota se pune la inaltimea corpurilor de mobila, iar daca utilizatorul spre exemplu nu este foarte inalt, acestea nu pot fi foarte sus montate pentru simplu fapt ca nu mai sunt practice. Distanta optima de montaj este undeva in jurul a 60cm , dar producatorii recomanda intre 50 si 75cm.
Avantaje si dezavantaje in functie de incaltimea la care se monteaza hota

Inaltimea la care se monteaza hota, influienteaza, pe langa criteriul estetic si eficienta in sine a produsului. Daca acesta este pus mai aproape de plita, va absoarbe mai bine, dar va fi mai putin practic, intrucat va exista mai putin spatiu de manevra si nu va arata foarte bine. Acest lucru nu se aplica in cazul hotelor oblice, hote ce pot fi puse la orice inaltime, fara sa fie incomode si tocmai din acest motiv aceste tipuri de hote sunt din ce in ce mai cerute.

Am realizat pentru cititorii nostri un top al celor mai bune hote incorporabile in functie de pret, top pe care il puteti consulta mai jos:

In concluzie, in cazul hotelor decorative cheminee sau piramidale sau telescopice, recomandarea mea este sa le montati la 60 cm, iar daca sunteti mai inalt sau scund puteti creste sau scadea aceasta dimensiune de referinta, cu plusurile si minusurile mai sus mentionate. Daca sunteti fericitul/a posesor/oare a unei hote decorative oblice, lucrurile se simplifica, aceasta poate fi pusa la orice inaltime, singurul lucru de care trebuie sa tineti cont este criteriul estetic.
Advertisements

One thought on “Cum se monteaza hota incorporabila decorativa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s