Lenovo Tab Yoga 2 – eleganta si performanta in acelasi pachet

Yoga Tab 2 este, dupa gusturile mele, una dintre cele mai aratoase tablete de la momentul actual. Cu un aspect elegant si colturi rotunjite, alaturi de o balama solida ce se poate folosi si ca stativ, ergonomia acestei tablete este printre cele mai bune.
Constructia este realizata dintr-un material plastic cu o textura ce imita aproape perfect aluminiul. Balamaua este cilindrica si se poate folosi ca stand,
pentru a putea plasa tableta pe o suprafata plana. Mai mult, aceasta prezinta si o decupare in zona centrala, ce se poate folosi pentru a agata tableta aproape oriunde.
Ecranul are o diagonala de 8″ si este de tip IPS, afisand o rezolutie de 1200×1920 pixeli si oferind o densitate a pixelilor de ~283 ppi. Calitatea imaginii oferite este buna spre foarte buna, desi uneori, in functie de continutul afisat pe ecran, culorile pot fi fie suprasaturate, fie sterse. Per total insa, avand in vedere pretul de comercializare, ecranul se comporta foarte bine.
In ceea ce priveste performanta, la interior regasim un procesor Intel Atom Z3745, ce ofera 4 nuclee la o frecventa maxima de lucru de 1.3GHz. Pentru ca totul sa fie fluent, tableta vine echipata si 2GB RAM, precum si o placa video integrata, Intel HD Graphics. Cu alte cuvinte, tableta se misca extrem de bine indiferent de aplicatia rulata, iar jocurile vor merge fara nicio problema. Capacitatea de stocare este de 16GB, insa se poate extinde cu ajutorul unui card microSD de pana la 64GB, in functie de nevoi.
In ceea ce priveste conectivitatea, tableta ofera o placa de retea wireless dual-band, 802.11 a/b/g/n, pentru viteze sporite, conexiune BlueTooth 4.0, GPS asistat si un port microUSB, prin care se poate face atat incarcarea, cat si conectarea la alte dispozitive, precum si un jack de 3.5mm pentru conectarea unor casti sau a unui set de boxe. Tableta dispune si de doua camera, una de 8MP pe spate, ce se poate folosi si pentru filmare, precum si o a doua camera secundara, pe fata, de 1.6MP, pentru conferinte video. Nu sunt cele mai grozave camere pe care le-am gasit pe un produs, dar isi fac treaba destul de ok, daca nu exista pretentii foarte mari in acest sens.
Bateria ofera o capacitate de 6400mAh, suficienta pentru a putea oferi aproape o zi de utilizare normala. Pentru o utilizare intensa, autonomia scade in functie de complexitatea sarcinilor ce trebuiesc efectuate, printre cele mai gurmande fiind jocurile.
In concluzie, Lenovo Tab Yoga 2 este din punctul meu de vedere una dintre cele mai atractive tablete de 8″ de la ora actuala. Cu un design superb, o ergonomie foarte buna si un ecran cu o imagine ok, alaturi de o o echipare performanta, tableta se poate achita fara nicio problema cam de orice sarcina ii atribuim, oferind in acelasi timp si autonomie mare.

Leave a comment