Cel mai bun televizor pana in 2000 de lei LG 40LF630V

Alegerea unui televizor bun nu este niciodata usoara deoarece sunt foarte multe optiuni si atat de multe informatii despre fiecare in parte. Unii zic ca e bun, altii zic ca e rau, iar noi zicem ca este cel mai bun televizor pe care il puteti achizitiona in bugetul de 2000 de lei. Acest lucru nu il zicem doar ca asa ne place noua, ci am tinut cont de mai multe criterii, printre care: imagine, platforma smartTV, tunere digitale, fiabilitate, design, frecventa si sunet.

Cum se vede LG 40LF630V?

Cel mai important lucru la un televizor este imaginea, daca acesta nu afiseaza o imagine corecta dar exceleaza la alte capitole este egal cu zero, deoarece fara imagine nu ar mai fi un televizor. La diagonala de 102 centimetri, acesta are o rezolutie Full HD, adica 1920 x 1080 pixeli, un lucru foarte bun deoarece, in opinia mea, pe o astfel de diagonala nu aveti nevoie de mai mult. Rezolutia potrivita pentru diagonala de 102 centimetri este Full HD mai ales daca ne uitam la televiziunea noastra in transmisie HD.
Redarea culorilor se face foarte bine, mai ales ca are foarte multe functii de imbunatatire, precum Triple XD Engine, Contents Optimizer, Active Noise Reduction si Dynamic Clear White. Fiecare dintre acestea aduce mici imbunatatiri imaginii, astfel, de exemplu, functia “Noise Reduction” sterge din zgomotul de imagine pentru ca imaginea sa para mai clara iar “Dynamic Clear White” ajuta la redarea contrastului, oferind un alb mai bun.

SmartTV WebOS 2.0

WebOS 2.0 este denumirea platformei SmartTV pe care o foloseste LG in acest an, mult mai rapida si cu un design mai placut fata de WebOS 1.0. In opinia mea, LG ofera cel mai prietenos si usor sistem de utilizat, acesta find cosmetizat foarte placut si este intuitiv. Exista momente in care acesta se misca mai greu pe partea de SmartTV, dar acest lucru este general tuturor televizoarelor smart. Aveti acces la aplicatii precum cea de YouTube, Browser, HBO GO, etc.

Tunere de receptie digitala

Anul acesta cei de la LG ne-au facut o surpriza placuta si au updatat toate televizoarele la ultimele tunere digitale disponibile. Astfel, puteti sa renuntati la receivere deoarece acest televizor are DVB-T2 pentru receptia semnalului digital terestru, DVB-C pentru receptia semnalului digital prin cablu si DVB-S2 pentru receptia semnalului digital prin satelit. Pentru posturile platite extra, precum HBO aveti la dispozitie slotul CI+ pentru a conecta cardul CI+ de la distribuitorul de cablu.

 

 Cum se aude LG 40LF630V?

Din acest punct de vedere, aproape toate televizoarele au un sistem de tip 2.0 integrat, adica doua boxe fara subwoofer. In general aceste boxe au o putere de 10W fiecare, avand un RMS de 20W. Acest LG nu face exceptie de la regula avand acelasi sistem de sunet de tip 2.0 integrat care poate duce pana in 20W.

Competitorii lui LG 40LF630V

Adversarii directi sunt Samsung 40J5200 si Sony 40W705. Samsung 40J5200 nu are tunere digitale pentru satelit si sunt de generatie mai veche, un design mai butucanos si un sistem mai neprietenos. Sony 40W705 are un SmartTV cu mai putine aplicatii si mai greoi, fara aplicatii dedicate pentru Romania, doar generaliste, sunetul pe care il are 40W705 este mai slab, deoarece are un RMS de doar 10W fata de LG care are 20W.

https://compara360.blogspot.ro/2015/04/sony-40w705-stil-eleganta-si-imagine.html

Leave a comment