Gorenje JC 800 Y-cel mai ieftin storcator de fructe si legume bun

Desi preturile la storcatoarele de fructe si legume variaza intre 100 si 2000 de lei, primele modele eficiente la stoarcerea fructelor si legumelor mai tari, incep de la 250 de lei, Gorenje JC800Y fiind unul dintre ele. 

Ce este important la un astfel de electrocasnic mic?!…in primul rand puterea nominala, daca utilizatorul este interesat sa stoarca si legume mai tari spre exemplu, morcovi si totodata sa scoata si ceva suc din ei. Insa nu doar aceasta putere conteaza, aceasta trebuie asociata unei site cu cutite din otel cat mai bine ascutite si rezistente in timp la uzura si totodata o distributie corecta si eficienta a acestora pe sita, ceea ce in general la brand-urile no name nu gasesti, desi se lauda cu puteri nominale de 1000 sau 1200 de W.

Asadar un no name de 1200 de W poate fi si in cele mai multe cazuri este mai putin eficient decat un storcator de firma de 400, 500W. Revenind la storcatorul de fructe si legume Gorenje JC 800 Y, trebuie stiut ca acesta are 800 de W, o sita foarte buna, care va fi eficienta si la stoarcerea inclusiv de radacinoase, cea mai mare provocare pentru un storcator, mai ales un storcator prin centrifugare, diametrul orificiului de alimentare este in jur de 7 cm, suficient as zice pentru mare parte din fructe si legume, cu exceptia merelor si perelor care ar trebui taiate, care de fapt nu incap in niciun storcator, fara a fi taiate, ce mai apare uneori ca fiind un mar intreg, ori este scalat ori este un mar de mici dimensiuni, insa si marketing-ul trebuie sa traiasca.

Asadar Gorenje JC800Y este primul model de storcator de fructe si legume pe care-l recomandam, la un pret din segmentul entry-level, pe care daca-l cumparati sa-l si puteti folosi relativ eficient, adica sa nu dati bani degeaba pe fructe si legume si sa obtineti foarte putin suc. Comparativ cu un Bosch, Philips sau Braun, exista cam 3 dB(A) in plus, ca nivel de zgomot, insa nu sunt diferente extrem de mari.
Advertisements

One thought on “Gorenje JC 800 Y-cel mai ieftin storcator de fructe si legume bun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s