BenQ GL2460 – ecran de 24", la un pret accesibil

BenQ GL2460 este printre cele mai ieftine monitoare de 24” de la ora actuala. Desi personal nu sunt un mare fan al ecranelor cu panou TN, in anumite cazuri, diagonala este mai importanta decat calitatea imaginii.
Constructia este realizata dintr-un material plastic lucios, cu imbinari bune. Nimic spectaculos in ceea ce priveste calitatea, o caracteristica comuna monitorarelor din acest buget. Piciorul de sustinere este destul de subtire, monitorul

avand un usor balans la o eventuala mutare, permitand o inclinare cu -5 grade spre fata si 20 grade spre spate.

Ecranul este lucios, de tip TN, ce ofera o diagonala de 24” si o rezolutie Full HD, cu 1920×1080 pixeli. Reproducerea culorilor este banala, in ciuda tehnologiile Senseye 3 si AMA, iar unghiurile de vizibilitate sunte medii, de 170 grade pe orizntala si 160 grade pe verticala. Pentru utilizatorul de rand, imaginea este ok, insa pentru cei aflati in cautarea unui monitor pentru editari foto / video, recomand achizitia unui ecran IPS, precum Dell P2414H
Pentru conectivitate regasim doar cate un port VGA si unul DVI. Destul de sarac, as putea spune. Monitorul poate fi montat pe perete multumita standardului VESA 100×100. Greutatea totala este de 4.3Kg, iar consumul de doar 23W, foarte putin daca ne gandim ca vorbim de un ecran de 24″.
In concluzie, BenQ GL2460 este o alegere buna pentru cei ce vor un monitor cat mai mare si cat mai ieftin, ce va fi folosit la activitatile de zi cu zi si jocuri, imaginea oferita fiind ok pentru asa ceva, atat timp cat pretentiile cu privire la o reproducere corecta a culorilor nu sunt foarte mari.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet pentru alegerea unui monitor.

Leave a comment